Emma
    Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för natur och miljö. Naturkunskap, biologi och geografi har varit mina favoritämnen i skolan. Men vet inte vilken utbildning jag ska läsa. Vill jobba med miljön och naturen på något sätt. Antingen med miljökatastrofer, hur jorden påverkas av oss människor, hållbar utveckling eller att man studerar växter mm.

    Tips på utbildningar? Har gått samhälle på gymnasiet så är lite förberedd på att jag måste läsa naturvetenskapligt basår.
    • : som det ser ut nu så står jag mellan "Miljövetenskap med inriktning naturvetenskap" och "Geografi kandidatprogram".
    • Julia : Se om du kan boka "bli högskolestuderande för en dag" på båda de programmen; efter det kan du bättre jämföra de två utbildningarna med varandra. :)

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Emma,

    utbildningsutbud för högskolorna och universiteten i Sverige blir klart till 15 mars 2018. Det är den dagen kl.13.00 som ansökningsperiod till högskoleutbildningar i Sverige börjar och pågår t o m 16 april 2018. Idag vet vi inte säkert exakt vilka kurser och program som kommer att starta. en del utbildningar är synliga redan nu, men inte alla.
    Det är kanske lite för tidigt att definitivt bestämma sig... :)

    Kika gärna på olika yrkespresentationer så länge - ex. Geograf>>, Miljövårdsyrken - bl a Naturbevakare>> & Miljökonsult>>, Naturvetare, Naturvårdsbiolog>>.
    Du får också gärna boka tid med en studievägledare på någon eller några högskolor som har (brukar ha) relevanta utbildningar inom det aktuella kunskapsområde.
    Även syv på komvux kan bistå med allmän vägledning kring dina intressen. Men syv på komvux vet ej ännu alla de alternativen som kommer att erbjudas på svenska lärosäten (pga utbildningsutbud fastställs definitivt till 15 mars).

    Men jag tänker också så här... det kan också vara en framgångsrik väg att gå genom att läsa Biologi på högskolenivå, ex. kandidatprogrammet i biologi eller kanske börja med att läsa en fristående kurs i biologi /till att börja med/ - då har du sedan mer tid för att fundera och bestämma dig ang. vilken inriktning på dina fortsatta studier du vill ha.

    Vänligen

    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'RIG' (3 st.)

    • SYV-besökare

      RIG och NIU i Ridsport?

      Hej var hittar jag fullständig lista på vilka gymnasieskolor som erbjuder Ridsport på elitnivå, alltså RIG och NIU? Tack för ett snabbt svar.

      Mikael: : Hejsan,enligt våra uppgifter finns inte RIG, riksidrottsgymnasier med Ridsport; och NIU finns på följande gymnasieskolor - se listan gymnasieguiden.se/gymnasium?NIU: RidsportOch NIU Hippning eller Dressyr finns... Läs hela svaret
    • SYV

      RIG/NIU poängplan?

      Jag har läst att om man går RIG eller NIU läser man ämnet specialidrott upp till 700 poäng. "Tar" man då poäng från andra kurser eller läser man utökat program för att få plats med idrotten, eller en kombination av...

      Milla : : Hej Lovisa!inom Individuellt val, 200p. läser RIG- och NIU elever idrottskurserna. De resterande idrottskurser, utöver 200p.individuellt val, brukar läsas som U-kurser, utökat program. Det är inte ovanligt att... Läs hela svaret
    • Vägledare

      NIU, LIU och RIG?

      Hej, det är inte så lätt för elever och föräldrar att alltid förstå sig på idrottsutbildningar på gymnasiet, NIU; LIU och RIG, vad de förkortningar står för och exakt vad det betyder. Kan ni förklara så tydligt som möjligt? Tack!

      Daniel: : Hej,NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och RIG (Riksidrottsgymnasiet) kräver att Specialidrottsförbunden, Riksidrottsförbundet och skolverket godkänner att en gymnasieskola får bedriva den verksamheten.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga