1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Evelina!

    Juristprogrammet är mycket eftertraktad utbildning i Sverige och det brukar vara mycket svårt att komma in. Det är lätt att bli behörig, men för att kunna komma in /få utbildningsplats/ behöver du antingen HÖGA BETYG + höga betyg ävenKurser som ger Meritpoäng>>  elLer högt resultat på högskoleprovet och helst både höga betyg OCH högt resultat på HP.

    Behörig kan du bli på vilket gymnasiaL program som helst och komma sedan in på juristprogrammet på universitetet. Det är ingen som tittar på vilket program man gick på gymnasiet, utan man konkurrerar med "en siffra" - t.ex har du 21,50 av 22,50 möjliga i meritvärde och din konkurrent har 21.0 - då vinner du och får plats. Eller så gör du också högskoleprovet och får 1,75 på HP och din konkurrent får 1,80 och ni konkurrerar om sista platsen i HP-urvalsgruppen, då vinner din konkurrent /och du blir utan plats/.

    Vilket program du gick på gymnasiet är det i detta fallet ingen som tittar på. Utan en "siffra" räknas fram av Antagning.se och med den Siffran konkurrerar du mot andra som har "sina siffror" och siffrorna har inget att göra med vilket program man gick på gymnasiet.

    Men det är klart roligt för dig som är intresserad av juridik att läsa juridik redan på gymnasiet, kan jag tänka mig och av den anledningen kanske det är bättre att väIja Ekonomi, Juridik. :)

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'naturkunskap1b' (1 st.)

    • Elev

      Ger Naturkunskap 1b behörighet till Naturkunskap 2?

      Hej! Jag gick sam beteende på gymnasiumet, och vill nu söka sjuksköterskeutbildning. Jag behöver därför läsa upp Naturkunskap 2, men förstår inte om Naturkunskap 1b, som jag läst, är den fullständiga kursen i Naturkunskap 1. Alltså, är 1b=1, eller behöver jag någon mer kurs innan jag kan börja...

      Julia: : Hej Maja!om du har godkänt betyg i gymnasiekurs Naturkunskap 1b, då är du behörig att läsa kursen Naturkunskap 2.Nk2 bygger på Nk1b.Hänvisning: information på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga