Theodor
    Hej! Jag har tidigare gjort en prövning i Matematik 2a och fått betyget B. Dock var jag på gränsen, med endast 1 halv påäng bort från B, men läraren valde ändå att sätta ett B. Om cirka en vecka ska jag göra en prövning i samma kurs och undrar därför, om det skulle vara så att jag får ett lägre betyg vid nästa prövning, kan lärare i sådana fall sänka det utfärdade betyget? (Med utfärdat betyg menar jag med att betyget finns i antagning.se)

    Vänligen, Theodor

    1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Theodor,
    huvudregeln är att i fall man har flera betyg i samma kurs, då är det Högre betyget som gäller. Alltså, om du får ett lägre betyg i framtiden i samma kurs, "står sig" det högre betyget kvar.
    Den regeln har i Sverige funnits under lång tid. Jag kan inte tänka mig att ngt. annat kan gälla i framtiden heller.
    Vänligen & lycka till på prövningen!

    SYV :)

    • : Tack för svaret! Men det jag undrade mer var om det är så att den läraren kan sänka mitt B om läraren ser att jag får t.ex ett E vid ett annat prövningstillfälle?
    • Anna : Det borde inte vara så. För det första, så tror jag inte läraren har tillgång till uppgifter om vilka andra betyg du har, när du gör prövning. För det andra, så är tanken att läraren sätter det betyget som motsvarar de KUNSKAPER du har vid tidpunkten för just DEN PRÖVNINGEN.

    Frågor och svar taggade med 'ta igen en del av en gymnasiekurs' (1 st.)

    • Elin

      Byta program efter en termin?

      Hej! Jag har nu bara en knapp vecka kvar av första terminen på Sam beteende programmet. Jag trivs inte alls i min klass och vill därför byta program till ekonomi-juridik. Det enda som skiljer dessa två program åt i ettan på min skola är att de eko läser företagsekonomi och sam läser...

      Mikael: : Hej Elin! Du måste fråga programrektor på Ekonomiprogrammet - om det finns plats och även om plats skulle finnas, kan rektor säga "nej" till byte. Det är inte din rättighet att byta. Du kan söka om till åk1 till nästa år. Byta... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga