aaa
    Jag har gått ut 9:an och ska börja på gymnasiet efter sommarlovet. Jag kom in på ett gymnasiet som jag inte ville komma in på, jag sökte dit för att kunna veta att jag kommer i på gymnasium för de andra gymnasier jag ville komma in på var tveksamt att jag skulle komma in. Nu är är det möjligt att byta skola och program innan jag ens börjat på den? Om jag nu går där och inte trivs (1-2 månader) finns det då en möjlighet att byta skola och program? eller måste jag gå ut 1:an och få gå om på den nya gymnasium?

    Tack i förhand, tacksam för ett snabbt svar

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej!
    Kom du in på ditt första alternativ på gymnasiet?

    Byta gymnasieutbildning kan man "i mån av plats": dvs du är beroende av om lediga platser finns på den utbildningen dit du vill byta.
    Om det inte finns lediga platser, kan du inte byta.

    Dina rättigheter begränsas till att
    1. kunna gå den utbildning på gymnasiet där du är Antagen
    2. kunna söka om till åk1 nästa år (upprepa hela antagningsprocessen) och då konkurrerar du med dina "gamla betyg" från åk9 igen.

    Med vänlig hälsning
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'anställd' (3 st.)

    • beccaliya2007

      vad gör en konsult?

      Hej! Jag ä en tjej som älskar att prata, resa,leda och diskutera. jag vet inte vad jag vill bli efter gymnasiet då jag nu går i 9an, men konsult verkar vara roligt, jag undrar vad de gör. om de är fastanställda, och om de har bra lön?

      Milla : : Hej!Konsult - är ett samlingsnamn för ett stort antal olika yrken. Det gemensamma för dessa yrke är att du är expert inom ditt område och att arbetssättet som används är att göra... Läs hela svaret
    • Beheshta

      Arbetsmarknaden?

      Hej! Jag ska gå Ekonomiprogrammet nästa termin och vill bli en civilekonom i framtiden. Jag undrar om hur ser arbetsmarknaden ut och om det är medelsvårt att få jobb?

      Anna: : Hej Beheshta! Om yrket Civilekonom>> kan du läsa på www.framtid.se där det bland annat framgår att prognosen är att det råder "balans på arbetsmarknaden", dvs det är, som du... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga