Andrea
    Jag går just nu Samhällsvetenskapliga linjen på en ganska stor skola med mycket folk, men känner att jag försvinner i mängden där på grund av det stora elevantalet och funderar på att byta till en skola med mindre elever. Men grejen är att om jag byter skola till den andra så kommer jag istället gå estetisk linje med antingen inriktningen "Journalistik och design" eller "Foto och film".
    Jag undrar alltså om det funkar att gå estet (någon av de inriktningarna jag nämnde ovan, på LBS Kreativa Gymnasiet) även om jag vill bli psykolog? Får jag fortfarande behörighet osv? Finns det några kurser jag skulle behöva lägga till? Eller är det bättre att fortsätta läsa på det programmet jag redan går?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Andrea!
    Särskild behörighet till Psykolog är Matte 2 och Samhällskunskap 1b.
    Båda de kurserna läses om obligatoriska på Samhällsvetenskapsprogrammet.

    På Estetiska programmet läses inte Matte 2 som en obligatorisk kurs. Därför måste du lägga till den - t.ex. inom Programfördjupningen - för att bli behörig.

    Det är fullt möjligt för dig att bli behörig på ES, bara du lägger till Matematik 2b.

    Bästa hälsningar och lycka till!
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'avslag' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga