Rebecca

    Jag funderar på att utbilda mig till samhällsplanerare efter gymnasiet. Och nu när vi var i Bryssel med skolan så tyckte jag att det verkade spännande att jobba på EU (alltså Europeiska Unionen). Kan man jobba där som samhällsplanerare?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej Rebecca,
    det vi vet om yrket Samhällsplanerare, berättar vi om i yrkespresentationen Samhällsplanerare. du kan också kika på fler yrken, ex. Internationell samordnare, Europavetare och FNjobb.
    Att jobba för EU-organisationen är ganska så attraktivt och konkurrensen om jobben är stor. Personer med diverse olika utbildningar kan få jobba inom EU-org. För att öka dina chanser vill jag råda dig att bl.a satsa på språkstudierna: lär dig engelska så bra som möjligt + minst ännu ett EU-språk, förutom svenska (som också är ett av de språken) men helst flera EU-språk.
    Sedan den 1 juli 2013 är följande 24 språk officiella EU-språk: bulgariska, danska, engelska, estniska, finska, franska, grekiska, iriska, italienska, lettiska, litauiska, maltesiska, nederländska, polska, portugisiska, rumänska, slovakiska, slovenska, spanska, svenska, tjeckiska, tyska och ungerska.

    Tips!
    Se info på europa.eu/european-union/about-eu/work och epso.europa.eu
    samt ställ din fråga till studievägledare på samhällsplaneringsprogrammen; fråga om de känner till att deras f d studerande jobbar för EU-org.
    Om du ännu inte valde tema för Gymnasiearbete, kanske du kan göra GA om "samhällsplanering inom EU" - undersöka vilka möjligheter som finns på det område, då vet du mycker mer om detta sedan.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'hässleholm' (1 st.)

    • Shahd

      Studietakt på komvux ?

      Hej, Jag vill gärna veta om man får bestämma själv studietakten när man läser svenska som andraspråk på komvux eller måste man läsa varje nivå på minst en termin? Varierar det från en kommun till en annan? Jag vill bli...

      Peter: : Hej!Det brukar gå till så här att lärare i svenska gör bedömning om hur snabbt varje studerande kan klara av kurser i SAS grund, alltså svenska som andraspråk på grundskolenivå, och... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga