Emma
    Hej!

    Mitt namn är Emma och jag tar nu studenten till sommaren. Men har så svårt att hitta utbildningar som berör det jag vill gå. Jag vill studera i Stockholm antingen på heltid/deltid. Helst deltid där även på distans fungerar bra för mig. Studera på kvällar är inget som kommer att fungera för mig.

    Mina planer för framtiden är att jag vill driva eget företag och blir duktigt på det administrativa samt digital marknadsföring. Vill alltså lära mig grunder såsom att forma offerter, skapa hållbara kundkontakter, god ledarskap och grunder för affärsmannaskap. Sedan vill jag inrikta mig på områden för marknadsföring digitalt, alltså lära mig skapa hemsidor, ta bra bilder och lära mig psykologiska verktyg för en bra marknadsföring. Vet ni några utbildningar som ni tror kommer att passa mig?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Emma, 
    du har varierande intressen och vill ha en mycket "bred" utbildning; det är mycket möjligt att det ej finns en och samma utbildning som skulle omfatta alla de delar som du är intresserad av. 
    Om du vill driva ett eget företag, så kan jag tipsa om att på Arbetsförmedlingen fråga om du kan komma in på ett Infomöte för personer som är intresserade av att driva eget företag; AF kan också erbjuda kortare kurser för blivande egnaföretagare. 
    Kika också gärna på EGENFÖRETAGARE/ENTREPRENÖR>> - yrkesbeskrivningen, där det även finns ett antal länkar till andra sidor med relevant information.

    Utbildningsutbud på eftergymnasial nivå är mycket-mycket bred; och finns inom olika skolformer; de mest kända är högskolor/universitet, yrkeshögskolorna, folkhögskolorna, KKU >>> och privata skolor, där du köper utbildning, betalar själv. 
    Tips på utbildningar inom yrkeshögskola:
    https://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/affarsinriktad-konceptutvecklare-stockholm-plus

    https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/digital-conversion-manager

    https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/internationell-saljare-marknadsforare-sthlm

    https://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/redovisningskonsult-frans-schartau-stockholm

    https://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/business-intelligence-analytiker

    https://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/marknadskommunikator-inom-sociala-medier

    https://www.yhguiden.se/utbildning/jensen-yrkeshogskola/digital-kommunikatoer

    https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/digital-marknadsforare-salj-solna

    Hela utbudet av yrkeshögskoleutbildningar finns att se på www.yhguiden.se
    OBS! sista ansökningsdag på olika YH är Olika.
    **************************************
    Inom KKU - kika på Fotografisk utbildning på Kulturama;
    förberedande fotoutbildning finns på ARTCollege i Göteborg. Hela utbudet av KKU finns på https://www.konstkulturutbildning.se/

    Alla folkhögskoleutbildningar hittar du på www.folkhogskola.nu
    __________________________________
    Eftersom det finns tusentals olika utbildningar inom alla de olika skolformer och utbildningsutbud förändras ständigt; det finns även risk att de utbildningar som är "påannonserade" ej kommer /av olika anledningar/ att starta - blir det nästan som att söka jobb... svårt att hitta vad man ska söka och sedan kanske man inte kommer in där man vill komma in. 
    Att hitta en och samma utbildning som uppfyller alla de önskemål som du har, kan bli svårt; kanske t o m omöjligt. Du kanske behöver gå flera olika utbildningar och/eller bedriva självstudier inom vissa områden eller lära dig på ngt. annat sätt - kanske genom att gå på praktik?
    Prata gärna med SYV på din skola; boka också tid med en sYV på komvux. Du får också gärna kontakta studievägledare på högskolor, folkhögksolor, yrkeshögskolor och inom KKU... och vi hoppas du antingen själv, på egen hand hittar några passande för dig utbildningar att söka till och/eller får bra tips från någon SYV, eller från någon annan. 
    Det kanske t o m någon studerande eller personal på en skola som läser mitt svar här, som känner "oj! jag känner till en passande utbildning" - och vill tipsa om den!
    Vi välkomnar alla tips som kan blir till hjälp för de som ställer frågor här på sajten!
    Bra om vi alla kan hjälpas åt att hitta i den "Studie-djungeln" som finns där ute... :)
    Vänligen

    Julia syv

     

    Frågor och svar taggade med 'programminriktning' (3 st.)

    • Melina

      Kan jag byta till naturnatur om jag önskat natursam när jag sökte?

      Hejsan, har valt naturprogrammet med inriktning samhällskunskap men har nu ångrat mig då jag insett att jag föredrar NO ämnena över SO. Är det någon särskilt stor chans att jag kan byta inriktning till naturkunskap när jag väl börjat ettan och när gör jag i så fall det?

      Milla : : Hej Melina, inriktning på Naturvetenskapspr. läser man vanligtvis från årskurs 2. På de gymnasieskolorns som erbjuder båda inriktningar på NA,... Läs hela svaret
    • Emin

      Är det rätt linje för mig?

      Hej! Jag har sedan barnsben velat bli doktor/kirurg eller något annat inom medicin och sjukvård. Till det ska man alltså gå natur linjen. Jag går nu i åttan och har alltid haft minst godkänt i matte. Fick dock a på senaste provet (vet inte om det var tur eller inte). Annars brukar jag ligga på...

      Peter: : Hej Emin, mycket bra att du vet vad du vill och är beredd att kämpa. På Naturvetenskapsprogrammet, som förkortas NA, finns två inriktningar - naturvetenskap och Naturvetenskap&samhälle och det på båda dem läses Matematik,... Läs hela svaret
    • Nils

      Går det att läsa ett ämne inom programminriktning som en utökad kurs?

      Hej SYV! Jag går tredje året på Samhällsprogrammet (Beteende) nu och jag har läst tyska steg 5-7 som utökade kurser. Nu till Hösten fick jag att veta att jag kan använda betygen jag fick i på de kurserna för att skapa ett individuellt anpassat program, där jag läser kommunikations kursen...

      Julia: : Hej Nils, beslut om Individuellt anpassat program måste fattas innan utgången av åk2 på gymnasiet. Syftet med Individ.anpassat program är att en elev inte skall behöva gå om ett vid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga