Oliwia
    Hej!

    Jag skulle vilja göra prövning i kurs matematik 1a, för att höja betyget (D) som finns på min gymnasieexamen, samt höja snittbetyget. Dock finns den kursen inte i prövningsenheten, förutom matematik 1b och matematik 1c som är tillgängliga.

    Är det möjligt att i mitt fall göra prövning i matematik 1b istället för 1a, så att den räknas in i snittbetyget?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Oliwia, 
    det går bra att räkna in betyget i matematik 1b eller 1c i stället för 1a, men det är inte fördelaktigt för dig. Matematik 1a är lättare att få högre betyg i. Matematik 1b är en svårare kurs. 
    Prövning kan man göra i alla kommuner. Du behöver alltså inte söka just där du bor eller är folkbokförd, utan kan söka prövningar i hela Sverige...

    Vänligen

    ANNA

    • :

      Tack så mycket för svaret! Såsom jag förstått rätt, om jag gör prövning i matematik 1b och (antagligen) får högre betyg än D, så kommer den nya betyget ingå i betyg från examen? 

    • Anna : I dokumentet Examensbevis ändas inget. Du skickar med ett "tillägg" - urdrag ur betygskatalogen med ett nytt betyg och betyg i matte 1b (om det är ett högre betyg än du redan har i matte - på nivå 1...) kommer att räknas in i ditt jämförelsetal.
    • Anna : Dock är det lättare att få högre betyg i matte 1a än i matte 1b... för att matte 1a är en något enklare/lättare kurs.

    Frågor och svar taggade med 'högskolebetyg' (2 st.)

    • Sophie

      Urvalsgrupp efter Teknisk Basår?

      Hej! Jag har läst Teknisk Basår år 2015 på KTH Campus i Stockholm. Jag har gamla betygssystemet (G, VG, MVG). Vilken urvalsgrupp hamnar jag i efter det? Då mina betyg under basåret inte är de bästa skulle ju det optimala vara att betygen under basåret inte påverkar mitt...

      Milla : : Hej Sophie! betygen i de kurser som du läste på högskola, påverkar inte ditt meritvärde (som räknas ut på dina gymnasiala betyg). Dock prövas du i BII (kompletteringsgruppen), eftersom du kompletterade för behörighet efter gymnasiet.  

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga