Student
    Hej

    Jag har sökt ämneslärarprogrammet inriktning Svenska och på det universitetet jag har valt kan man välja andra-ämne senare in på utbildningen (efter något år har jag för mig). Jag vill välja samhällskunskap som mitt andra ämne men har inte behörigheten då jag inte har läst sam 2. Skulle jag kunna läsa sam 2 i september 2019 medan jag går universitetet för att sedan bli behörig till att välja samhällskunskap?

    Tack
    • Student : En till fråga: I framtiden om jag skulle vilja söka in till universitetet på nytt, vilken urvalsgrupp hade jag konkurrerat i?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Du kan läsa samhällskunskap 2 på komvux eller på en folkhögskola eller göra prövning i den kursen, samtidigt som du läser på universitetet. Samhällskunskap 2 läser man på komvux på heltid på fem veckor; på halvtid - på tio veckor eller på 25% studietakten på 20 veckor.

    om du senare söker till en annan universitetsutb., där samhällskunskap 2 inte krävs, blir det som om du inte läste samhällskunskap 2, då den kursen ej kommer räknas in eller på ngt sätt påverka ...

    • Student : Perfekt! Tack så mycket.
    • Anna : Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'bifall' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga