Adina
    Jag har pluggat Grundlärare med inriktning fritidshem 180 HP och har fått lärarlegitimation i fritidshem, musik och bild åk 1-6. Nu skulle jag dock vilja arbeta om klasslärare på lågstadiet men vet inte hur jag ska gå till väga. Får jag tillgodoräkna något eller Måste jag läsa hela Grundlärare utbildningen? Kan jag bara läsa enstaka kurser? Hur många ämnen behöver man för att kunna arbeta som klasslärare i åk 1-3?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Du får de bästa svaren på just den frågan om du kontaktar lärarlegitimationsavdelning på Skolverket; du kan samtidigt också kontakta studievägledare på F-3 lärarprogrammen. 

    Du kan söka de tjänster du önskar redan nu och pga lärarbrist är det goda chanser att bli anställd, i alla fall på ”vik”. Efter några år som obehörig, kan du förhoppningsvis komma in i ngt projekt som hjälper till att få rätt behörighet.

    Du kan också söka till F-3 lärarprogrammen och när du blir Antagen, ansöka om tillgodoräknande av tidigare utbildning.

    Du kan också jämföra din utb med den önskade utb, kurs för kurs för att få fram vilka kurser som saknas, men det är inte alls säkert de kurser ges som fristående.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'villkorlig antagen' (2 st.)

    • Student

      Engelska 5, 6 ?

      Hej! Jag har en fråga angående engelska 5, 6. Är det möjligt att kunna flytta sig till engelska 6 i samma skola efter man blir godkänd i 5? Alltså utan att vänta på att ansöka och slösa mycket tid.

      Anna: : Hej Fadi,jag håller med svaret som finns i kommentaren till din fråga. Det är nämligen olika hur komvux i olika kommuner organiserar kring antagning till kurserna. Oftast är det mycket fördelaktigt att göra... Läs hela svaret
    • Sofia

      Villkorligt antagen?

      Jag skrev en tenta inna sommarlovet och fick U på den. Missar tyvärr omtentan i sommar och nästa faller i slutet på termin två. Dock behöver jag den för att kunna bli antagen på termin tre så jag kommer väl bli villkorligt antagen och förstår inte riktigt vad som innebär med det. Sen har jag...

      Anna: : Hej Sofia, det bästa är om du söker svar hos studievägledare och/eller hos utbildningsansvariga på just din utbildning. Varje högskola/universitet kan - i viss mån - bestämma själva hur de... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga