Alice
    Hej, jag undrar över hur många poäng jag läser sammanlagt på ekonomiprogrammet och hur många poäng jag får från NIU om jag läser i 1,5 år. Förutom NIU som individuellt val har jag läst Spanska och Engelska 7. Jag undrar också om jag kan byta ut något ämnes betyg mot mina NIU betyg och isåfall vilka ämnen?
    • Julia : Vilken inriktning på Ekonomiprogrammet - Ekonomi eller Juridik läser du?
    • : Ekonomiprogrammet- ekonomi
    • Julia : Har din gymnasieskola av Skolverket blev beviljad köka Särskild variant? eller är det "vanligt EK" som ni läser?
    • : Jag skulle tro att det är vanlig Ek
    • Milla : Prata med syv på din skola.
    Läs alla kommentarer

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Alice,

    vad just Du läser, kan vi inte veta här på Fråga SYV. Rådet jag kan ge dig är att du bokar tid med SYV på din skola och diskuterar just din situation.
    Allmänt gäller - Programplan för ekonomiprogrammet finns att ta del av på gymnasieguiden.se/program/EK/programplan/Programplan_EK.
    ****
    I fall du läser "vanligt ekonomiprogram" och inte någon Särskild variant, så måste du ha Betyg i alla kurser under Gymnasiegemensamma ämnen; alla betyg inom Programgemensamma ämnen; alla betyg i kurser inom En av Inriktningar; tillräckligt antal betygsatta poäng för kurser som på Ekonomiprogrammet får läsas som Programfördjupande + 200 p. Individ.val + godkänt GA, gymnasiearbete.

    Hej Alice,

    På  alla nationella svenska program, däribland på Ekonomiprogrammet, läser man 2500 p. Av dem 200 p. inom Individuellt val och där - inom Ind.val - kan man läsa "vilka gymnasiala kurser som helst". NIU-kurser brukar läggas delvid inom Indiv.val + några kurser som U-kurser, utökade - utanför programmets obligatoriska poäng.
    Det finns olika upplägg på olika NIU - utbildningar.
    Därför är det bäst för dig att prata med SYV på just din skola, för att det inte ska bli fel.
    SYV på din skola vet vilket upplägg just din skola har.
    Vänligen
    Julia syv

    Om man inte på gymnasiet uppnår kraven för examensbevis och får Studiebevis i stället, finns det möjlighet att komplettera efter gymnasiet. Ex. kan man läsa mot examensbevis från komvux.

    Frågor och svar taggade med 'gymnasieskolan' (3 st.)

    • Elissa

      Behörighet för ämneslärare?

      Hej! Jag undrar om man som ämneslärare i gymnasiet är också behörig till att undervisa i årskurs 7-9? Alltså, om jag läser ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan, kan jag då senare även undervisa för årskurs 7-9 och vara behörig till det även om jag inte har läst...

      Mikael: : Ja, det stämmer. Gymnasielärare är behörig att undervisa i samma ämnen över i åk7-9 på grundskolan.
    • C

      Sommarskola eller börja om?

      Hej, Jag går andra året på gymnasiet linje samhälle beteende och byte skola mitt i året. Jag har betyg i allt förutom matte 2B och svenska. Elevhälsan tänker på att jag ska börja om andra året för att jag har problem med de ämnen. Nu tänkte jag på om det skulle fungera om jag går...

      Anna: : Hej, att få gå om ett år på gymnasiet är en stor förmån. Om du får erbjudande om det, råder jag att tacka ja!
    • Julia

      Ämneslärare mot gymnasieskolan - jobba på högstadiet?

      Hej! Jag ska söka till "ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan", med ämnena matematik och kemi. Men kommer jag då när jag är färdigutbildad att kunna jobba mot åk 7-9 om jag skulle vilja? Hälsningar, Julia

      Daniel: : Hej Julia! En behörig gymnasieIärare är samtiigt behörig att undervisa i samma ämnen på högstadiet, så svar på din fråga är JA! Du ska kunna undervisa i samma ämnen även på grundskoIan. Ha det bäst! DanieI SYV

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga