Jack
    Hej!

    Jag vill söka till ett program på universitetet och har redan tagit studenten. Jag känner att jag vill höja mitt meritvärde och undrar om jag kan läsa matematik 4 (har redan läst 3b i gymnasiet) för att öka mitt merit? Programmet jag vill söker till kräver minst matematik 2. "Byter" jag ut då en av mina gymnasiekurser med matematik 4 om jag läser det i komvux för merit?

    Tack!

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Jack,
    om du skaffar dig godkänt betyg i matematik 4, då kommer (om du inte redan har max i merit) det att höja ditt meritvärde genom att betyget i matematik 4 räknas in (tillsammans med alla andra kurser - alltså, ingen kurs "försvinner" från ditt examensbevis) + att 0.5 plussas på (som "merit").
    Den totala höjningen av ditt meritvärde kan genom matte 4 bli både högre och lägre än + 0.5 (ju högre betyg du får i matte 4, desto högre blir ditt nya meritvärde).
    Läs gärna även info på gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng
    Mvh
    L.

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'trafikskola' (2 st.)

    • Erik

      Utbilda till lastbilsförare efter gymnasiet?

      Jag studerar just nu på gymnasium, det tekniska programmet och jag undrar om jag kan studera till lastbilsförare för tung lastbil som 19 åring? Det som jag söker är körkort C1 och CE. Om det är möjligt, vart kan jag i så fall studera det?

      Mikael: : Hej Erik,det är inte alls säkert att det går att efter gymnasiet läsa till lastbilsförare. Lastbilsförare är en utbildning på gymnasial nivå och i första hand... Läs hela svaret
    • Marina

      hur blir man körkortslärare?

      Hej jag undrar - hur man i Sverige blir körkortslärare? dvs den som lär folk att köra bil; så att de sedan kan ta körkort? Tacksam för svar! Marina

      Liselotte: : Hej Marina! För att bli "körkortslärare" eller Trafiklärare i Sverige läser man på >>yrkeshögskola - här kan du se de utbildningar som har framtida starter inom den kategorin, dvs som leder till yrke Trafiklärare>>. Vänligen L. :)

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga