Madeleine

    Jag vill gå samhällsvetenskapsprogrammet och jag undrar om jag borde läsa till matte3b för att få utökad matte behörighet. Min syv i skolan rekommenderade det men ville bara dubbelkolla med en extern källa.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Madeleine,
    det är bra om du kan läsa matte 3b på Samhällsvet.programmet.
    Den kursen är ej obligatorisk på SA och kan därför inte garanteras att det blir möjligt att läsa den.
    Det är endast obligatoriska kurser som garanterat läses.
    Valbara kurser erbjuds i mån av möjlighet.

    Om möjlighet ges, och du ej har svårt för matte, då är det givetvis jättebra att läsa matte 3b på SA.
    För det första, så blir du behörig till fler eftergymnasiala utbildningar, exempelvis till utbildningar som leder till yrken:

    och
    för det andra - om du söker till högskoleutbildning, som ej kräver matte 3, då får du en halv Meritpoäng för godkänt betyg i den kursen.

    Läs gärna info om Meritpoäng >>.

    Se gärna också framtid.se/yrke/yrken-efter-SA >>.

    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'ämne: matematik' (2 st.)

    • I

      Yrkeshögskolan?

      Hej Jag vill studera lokförare på Yrkeshögskolan så Jag undrar om man kan komma in på Yrkeshögskolan utan man har 100% behörighet. Går det att komma in på lokförare utbildning fast man saknar t.ex Matte 1 ?

      Vägledare: : Hej1I princip får yrkeshögskola ta in obehöriga, men bedömning görs lokalt, av varje utbildningsansvarig-grupp på varje yrkeshögskoleutbildning. Och det är så klart bättre att sträva... Läs hela svaret
    • sandra

      F i prövning????

      Hej, så på gymnasiet gällande svenska som andraspråk 2 fick jag D och ville fråga om jag kunde komma in till komvux senare för att plugga det OM jag får F i sva2 prövning?

      Julia: : Hej Sandra!Det finns en regel om att Högre betyg gäller i de fall man har flera betyg i samma kurs. Alltså spelar ingen roll om du först får F och sedan D eller först får D och sedan F, utan det högre... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga