emma
    Hej! skiljer det sig mycket i lön när det kommer till att jobba som ekonom och att jobba som civilekonom?

    Med vänlig hälsning,,

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Emma; det är för det mesta Individuell lönesättning och därför mycket svårt att jämföra på det sättet som du önskar - löner för ekonomer respektive civilekonomer. Enligt uppgifter på framtid.se/yrke/ekonom och framtid.se/yrke/civilekonom är det samma genomsnittslönen för de två yrken. Detta kan t.ex bero på att man som ekonom blir färdig snabbare och kommer snabbare ut på arbetsmarknaden och tills man bli lika gammal som hen som läste civilekonomprogrammet - har hunnit jobba minst ett år längre. Arbetslivserfarenhet kan många ggr ge lika stor lönepåslag som studier.
    I vissa fall kan det vara lättare att få jobb om man har examen som civilekonom. Man kanske får liknande eller t om samma arbetsuppgifter som hen, som är ekonom, men man behöver kanske inte söka lika länge och får jobb snabbare och kanske kan lite lättare välja var man vill jobba.
    Det går alltså, inte ge ett konkret svar ang. hur många hundra- eller tusenlappar mer man får om man är civilekonom i stället för en ekonom.
    Det beror många ggr mer på var (geografisk placering) man jobbar och om det är inom kommun, stat eller privat sektor man jobbar. Det beror många ggr också på "övriga kunskaper", exempelvis om man kan några språk, förutom svenska & engelska och/eller om man har andra kompetenser, exempelvis arbetslivserfarenhet inom rätt område (som man kanske skaffade sig genom att ha sommarjobben och extrajobben).
    Hoppas mitt svar blir till något hjälp!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga