1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Olivia,
    Civilekonom - är en titel man får om man tar examen från Civilekonomprogrammet, som är en fyraårig högskoleutbildning. 
    Ekonom kan man kalla sig för - om man vill, med vilken tidigare utbildning som helst... t.ex "Diplomerad gymnasieekonom" kan man bli på gymnasiets ekonomiprogrammet. Det krävs inte högskoleutbildning för att få kalla sig för en "ekonom", men ofta säger man "Ekonom" om personen tog examen från 3-årig högskoleutbildning; det finns massor av olika program på högskolenivå och man kan även sätta ihop egen kandidatexamen av fristående kurser. 
    Sedan kan ekonomer och civilekonomer /på vissa arbetsplatser/ jobba med mycket liknande arbetsuppgifter och även ha samma lön; varför då läsa 4 år, kan man undra? om man kan få samma jobb med samma lön efter 3 år? - jo, för att det kan vara lättare att få jobb med längre utbildning inom ekonomi + att karriärmöjligheterna på arbetsplatsen kan också se "ljusare" ut för civilekonomer, jämfört med "vanliga ekonomer". 
    Läs också gärna info i yrkespresentationerna:
    Civilekonom >>
    Ekonom >>
    Ekonomiyrken >>.

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'höskoleprovet' (3 st.)

    • Elev

      Högskoleprovet ?

      Hej , Kan man fortfarande ansöka till högskoleprovet som ska skrivs i Mars/ under våren 2021?

      Julia: : Tyvärr så står det på hogskoleprov.nu att anmälan till HP våren 2021 är redan stängd (jag har precis tittat på den sidan nu, kl.15:12 den 28 jan 2021).
    • MI

      Plugga vidare till masters?

      Hej Jag är snart klar med min utbildning folkhälsovetare/ folkhälsovetenskap och funderat på att plugga vidare till masters. Och då har jag börjat fundera på hur svårt är det egentligen att komma in exempelvis att komma in till KTH? Sedan...

      Julia: : Hejsan!Lärosätenas webbplats (gemensam) är www.studera.nuUtbildningsutbud förändras och brukar fastställas till första dagen i anmälningsperioden, så alla utbildningar som kan vara av... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga