Angelika
    Hej! Jag har börjat fundera på att söka till socionom programet. Efter studierna vill jag just nu flytta till England för att jobba där. Det jag funderar på är om det bästa för mig är Kandidatprogrammet i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete eller socionom programet? Vad skiljer dem åt exakt, kan man läsa till de som saknas från kandidatprogrammet senare om man vill? Jag såg också att ansökningstiden är mycket tidigare till kandidatprogrammet, hur funkar de?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Angelika,
    Kandidatprogrammet i socialt arbete med inriktning Internationellt soc.arbete är en Internationell utbildning. 
    Socionomprogrammet är en utbildning, som är anpassad till svenska förhållanden och ger Yrkesexamen som gäller i första hand i Sverige. Inom Socionomprogrammet läser man mycket om Social rätt i Sverige; man genomgår också en lång praktik /ofta en hel termin/ inom social tjänsten. Hur pass användbar socionomprogrammet är utomlands? Inte särskilt, skulla jag svara. Givetvis är all eftergymnasial utbildning värdefull men svenska lagar och regler gäller ju inte utomlands, så den delen har man svårt att få användning av utomlands (och just en stor del av socionomprogrammet ägnar sig åt just det). 
    I ditt fall är det klart mycket mer fördelaktigt att läsa en Internationell utbildning (eftersom du vill jobba utomlands). 

    Ang. möjlighet att komplettera med kurser som "fattas"... Mycket tveksamt att de kurser kommer att erbjudas som fristående och det är också mycket möjligt att programmen är så pass olika att för att "komplettera" måste man läsa hela programmet, för att inga kurser är identiska i de 2 programmen (du kan ta och jämföra kurser som ingår i de 2 programmen, men även om du hittar några kurser som är identiska - så är majoritet av kurser inte identiska och kanske inte ens speciellt lika... och hur ska du komplettera om de kurser som du vill komplettera med ej erbjuds som fristående? Jo, du kan söka till det Internationella programmet Efter socionomutbildningen - om det programmet då fortfarande finns och sedan ansöka om Tillgodoräknande av tidigare utbildning och kanske kan du i så fall hoppa över någon eller några kurser - har du tur, så kanske skulle du kunna hoppa över en hel termin).

    Frågor och svar taggade med 'läsa ekonomi på högskola' (4 st.)

    • Hanna

      Är program och kurser samma sak?

      Hej! Jag vill läsa ekonomi programmet på högskola. Jag tror däremot att jag inte har tillräckligt med poäng för att komma in på själva programmet så funderar på att söka in på kurserna. Jag har tagit reda på vilka kurser som ingår i programmet så min plan är att läsa en kurs i taget. Det blir...

      Milla : : Om du läser exakt samma kurser som ingår i programmet,  borde du få samma utbildning och samma examen ! Så svar på din fråga är i så fall -ja. 
    • Filip

      Vilka betyg krävs det för att komma in på nationalekonomi?

      Hej! Jag studerar tredje året på gymnasiet sam-sam. Jag har fått F i Ma2b. Jag skulle vilja plugga nationalekonomi eller kanske företagsekonomi efter gymnasiet. Vilka behörigheter krävs det för att komma in? Vart pluggar jag upp mina betyg?

      Milla : : Hej Filip! Det finns många olika utbildningar inom Nationalekonom och Företagsekonomi, t.ex den här utbildnignen men du hittar alla högskoleutbildningar på... Läs hela svaret
    • memati

      handelsbanken studentprogram?

      hej! jag studerar finans ekonomi års kurs 3 och har planer att studera högskole vidare jag undrar om handelsbanken studentprogram motsvarar ett vanligt högskola eller vad det är för något ?

      Anna: : Hej Memati! Utifrån information på http://www.handelsbanken.se/studentprogrammet så erbjuder Handelsbanken "stödpaket" under dina "vanliga" studier på högskola. Så här står det (se länk ovan): "Har du tänkt till exempel... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga