Denis
    Hej, ska nästa termin ha gymnasieval och har ett meritvärde på 240 för tillfället. Vill gå på en bra skola med meritvärde på ungefär 240-250 men min familj vill att jag går på ett gymnasium med ett mycket lägre meritvärde då dem säger att dem har lägre krav och det är då lättare att få höga betyg och komma in på högskolan. Undrar då om det verkligen är sant? Finns det inga nackdelar med att gå i en skola med lägre krav? Eftersom kraven är låga, blir det inte mycket tuffare i högskolan då? Spelar det också någon roll om jag går i en skola med meritvärde 260 eller 200?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Betygskraven är sedan ett antal år Absoluta, inte Relativa. Det betyder att läraren får inte jämföra elever med varandra utan endast får jämföra varje elevs kunskaper med Mål för kursen och utgå från Generella betygskriterier som är samma för alla skolor. 

    Betygen bör endast spegla dina kunskaper och det helt oberoende av andra elever i din klass eller på din skola.

    Frågor och svar taggade med 'GED' (2 st.)

    • Adam

      Göra GED prov i Sverige?

      Hej FrågaSYV! Jag skulle vilja göra ett GED prov eftersom jag skulle vilja ansöka till ett internationellt college i Thailand - utan någon gymnasieexamen. I det fallet krävs ett GED diplom. Och nu till frågan, finns det något GED prov centrum i Sverige? Jag har hört ord om att det finns i...

      Milla : : Hej Adam;via Test Center Seach på ged.com hittade jag nu i Sverige endast ett ställe (i Stockholm) där man kan gör GED-test (detta, alltså, enligt info på ged.com ,... Fråga SYV kan inte ta... Läs hela svaret
    • Sara

      Gills GED i Sverige?

      Hej, jag har oavslutade gymnasiebetyg i Sverige men ett GED från USA. Gills det här i Sverige eller måste jag fortfarande läsa klart gymnasiet nu?

      Anna: : Hej Sara, var god Iäs på Antagning.se>> Bland annat står det på sidan (länk ovan):Please note: The GED examination does not fulfil the English language entry requirements, as it is only equivalent to the Swedish course English 5.  

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga