Vanessa
    Hej!
    Jag är intresserad av att studera ekonomi av något slag, men har väldigt svårt för matte. Jag har enbart läst Matte 2 så för att ansöka till Civilekonom måste jag först komplettera med Matte 3 på komvux för att bli behörig. Jag fick E i slutbetyg i Matte 2 & D i Matte 1. Jag fick göra många omprov under matte 2 och behövde väldigt mycket hjälp av läraren för att till slut uppnå godkänt. Jag har svårt för matte och hatar ämnet rent ut sagt.
    Jag har även kollat på en yrkeshögskoleutbildning till Redovisningsekonom, som då enbart kräver Matte 2, så tänker att den matten borde vara enklare att klara av för mig än civilekonom?

    Hur ser arbetsmarknaden ut i stort för civilekonomer resp redovisningsekonomer? Är det lätt att få jobb efter examen?
    Men viktigast av allt, hur tror ni mina chanser är att klara av studierna när matte är väldigt svårt för mig?
    Är även intresserad av fastighetsmäklare men har förstått det som att konkurrensen är ganska tuff på den arbetsmarknaden, är det enklare matte än för ekonomer?

    Frågor och svar taggade med '3b/3c' (2 st.)

    • Linnea

      Matte 3b och matte 3c?

      Hej, jag ska söka en utbildning som kräver matte 3 c, jag har gått matte 3b. Finns det en möjligthet att komma in på utbildningen eller måste jag plugga upp matte 3c ?

      Julia: : Hej Linnea, svar på din fråga beror på vad det är för utbildning - om det är på högskola, då brukar de inte göra undantag, utan kräver just matte 3c, men du kan läsa... Läs hela svaret
    • Michaela

      Universitet begär matematik 3b/3c Behövs båda?

      Universitet begär 3b/3c På kurserna jag är intresserade utav. Men ingen utav dem säger endast 3b eller endast 3c. Utan det står förkunskaper matematik 3b/3c. Måste jag ha båda eller räcker det med 3b?

      Julia: : hej Michaela! Det räcker med Matte 3b.  Matte 3c är det "samma kurs"/i alla fall nästan samma, den så kallade motsvarande kurs/ .  Det som menas är att man ska ha betyg i Matte 3b eller i Matte 3c. Vänliga hälsningar Julia Syv

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga