Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 31982 frågor besvarade.
teoretisk gastronomi?
Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
1 Svar
Hej Kristina,
kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare.
Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
***
Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?
***
Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)?
Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet?
Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
Bästa hälsningar och lycka till!
ANNA
Frågor och svar taggade med 'reception' (2 st.)
-
Ändras mitt snittbetyg?
Hej, Jag har gått ut gymnasiet och jag gick samhällsvetenskapligt program. Jag gick ut med snittbetyget 19,38 (inkluderat 2,5 meritpoängen.) Jag har nu i efterhand gjort en prövning på matte 1a för att höja betyget. Jag läste matte 1b. Jag fick samma...
Hej!om du fick samma betyg i matematik 1a som du hade i matematik 1b, då kommer inte någonting förändras. För att du ska få högre meritvärde måste du få Högre betyg i samma... Läs hela svaret -
Svårt för Gymnasievalet?
Hej! Jag slutar 9:an snart och ska göra snart min slutliga val inför gymnasiet. Jag vet inte om jag ska välja ekonomiprogrammet eller handelsprogrammet. Jag vill jobba i receptionen i banken i framtiden. För att jag vet inte om jag kommer att klara Ek jag har inte...
Hej,om du är osäker om du kommer klara av studier på ekonomiprogrammet, fråga gärna dina lärare - de känner både dig och kraven i de gymnasiala kurserna.Att få jobb som receptionist... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga