patricia
    Jag pluggar just nu en termin utomlands och undrar vad jag kan göra med mina betyg när jag kommer hem? Kan mina betyg hjälpa mig att komma in på ett universitet i sverige?
    • Anna : Är det studier på gymnasial nivå eller på universitetet utomlands som du bedriver?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Patricia,

    har du Grundläggande behörighet till högskola i Sverige? Om inte, kan inte du komma in.
    Om du är BEHÖRIG till svenska högskoleutbildningar - konkurrerar du om plats i en eller i flera urvalsgrupper.
    Har du svenska eller utländska gymnasiala betyg?
    I betygsgrupper till svenska högskole"grund"utbildningar /dvs ej magister- eller masterprogram, dvs ej de utbildningar där tidigare högskolestudier krävs/ - konkurrerar man med Gymnasiala betyg. Man kan konkurrera med svenska eller med utländska Gymnasiala betyg.
    ***
    Du skriver tyvärr inte VAD för SORT studier du bedriver i utlandet, därför går det inte att ge svar på din fråga.
    Det enda jag kan säga är att erfarenhet av att bo och studera i utlandet kan hjälpa dig få högre resultat på Högskoleprovet (om du väljer göra Högskoleprovet).
    Och OM ALTERNATIVT URVAL (urval i AU-urvalsgruppen görs - vilket är sällan förekommande, men ändå kan finnas) - då kan det i så fall anses vara ett "plus" att du har läst utomlands.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med '3:an' (1 st.)

    • Dina

      Hoppa över 1:a ring?

      Hej! Jag har haft en strulig början på gymnasiet. I höstas 2014 läste jag hela HT men var tvungen att hoppa av p.g.a sjukdom. Var ledig hela våren 2015 och sökte om nu till ettan. Känner nu att det är nötigt att göra om allt en gång till. Är det så att jag möjligen skulle kunna hoppa över...

      Milla : : Hej Dina! Det är bra att du är motiverad och vill lära dig mycket på kortare tid. Boka tid hos SYV på din skola och ställ sen frågan som du ställer till oss här. Min bedömning är att du nästan garanterat får ett Nej på skolan. Jag... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga