Olivia
    Om jag pluggar ett år på La Universidad Nacional de Córdoba i Argentina, kan jag fortsätta på den utbildningen i Sverige sen? Eller blir året i Argentina ”meningslöst” när det kommer till de svenska universitets/högskoleutbildningarna?

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Olivia,

    varje lärosäte (högskola/universitet) i Sverige får själva bestämma hur de ställer sig till studier utomlands - om de kan "acceptera" dem och inkludera i examen från ett svenskt (sitt eget) lärosäte eller inte. Därför måste du med den frågan kontakta de högskolor och universitet som du är intresserad av att läsa senare, i Sverige.
    Dock är det så att du måste söka till utbildningen på den svenska högskola eller på det svenska universitetet på "lika villkor" - du konkurrerar mot de sökande som inte läste på universitetet utomlands, och sedan ansöker du (om du blir Antagen) om "tillgodoräknande av tidigare utbildning".

    Studier är, enligt min mening, kan inte bli "meningslösa"; detta på grund av att man skaffar sig mer kunskap, vilket är alltid värdefullt!

    Hälsningar
    Peter

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga