Dylan
    Hej som rubriken säger, vad gör dem? Har dem olika uppgifter och i så fall vad ska dem göra?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Dylan,
    Inom anställningen som forskningssamordnare brukar man ingå i det regionala och nationella nätverk av personer som arbetar för utvecklingen inom ett visst forskningsområde.
    Forskningssamordnare brukar arbeta utifrån utvecklings- och forskningsstrategin och i arbetsuppgifterna ingår att man ska koordinera och initiera tänkbara forskningsprojekt, seminarier, föreläsningar och konferenser i samarbete med forskare vid olika universitet.

    Detta samarbete ska bidra till ett ömsesidigt kunskapsutbyte, kunskapsutveckling och kunskapsspridning. I uppdraget som forskningssamordnare ingår också att vara omvärldsbevakare och se vilken forskning som idag bedrivs i Sverige men även i andra länder. 
     

    Kvalifikationer

    Forskningssamordnare ska ha utbildning på högskolenivå och det är meriterande om man har avlagt en doktorsavhandling.

    Frågor och svar taggade med 'genus' (1 st.)

    • SYV-besökare

      Svårt att få jobb med kandidatexamen i genusvetenskap?

      Hej jag har kontakt med en person som har kandidatexamen i genusvetenskap från ett svenskt universitet och som i dagens läge arbetar med ngt. helt annat /som personlig assistent/. Var kan personen söka jobb och vad gör man om man inte får ngt. jobb? Personen i fråga har sökt ett stort antal...

      Milla : : Ett tips är att kika på alternativet Läsa vidare, på avancerad nivå eller skaffa sig ännu en kandidatexamen inom ett annat område (och det är möjligt man kan ta in en del av kurser från sin befintliga kandidatexamen in i en ny examen).

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga