1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Nej, det stämmer inte att IM: introduktionsprogrammen skulle vara "som om gå om nian".
    gymnasieguiden.se/gymnasieprogram/IMY - kan du läsa om den nya utbildningen (som finns från hösten 2019) - Programinriktat val. Just på den IM-programmet går man i en vanlig gymnasieklass men i det ämnet där man "ligger efter" så får man extra-stöd och tanken är att eleven ska läsa ikapp och läsa sedan med sin gymnasieklass mot gymnasieexamen (examensbevis).
    Yrkesintro är det annorlunda: individuell studieplan görs för varje elev; i planen kan ingå att läsa några kurser eller inte läsa några kurser alls utan endast "öva" på det praktiska yrket inom vilket eleven blir, förhoppningsvis, anställbar - t.ex kan ett sådant yrke vara undersköterska, kallskänka eller fordonsmekaniker.

    • : så när man har fått godkänt på det ämnet fortsätter man plugga samma som dom andra i gymnasiet alltså om man har F i vad ska man ska t.ex. Matte så pluggar man 9:an matte tills man blir godkänt. Sedan tar man o pluggar gymnasiet matten om nu jag har förstod rätt.
    • Mikael : På IM:Programinriktat val - ja, så är tanken att det ska vara. Tufft att kämpa och läsa ikapp. Sedan brukar det också finnas få platser på Programinriktat val; svårt att komma in där, men annars så Ja, man läser ikapp och man läser (de flesta av kurserna) tillsammans med sin "vanliga klass".

    Frågor och svar taggade med 'gamla&nya kurser' (1 st.)

    • Ludvig

      betyg inför universitet?

      hej! i den utbildningen jag vill gå på universitet står det att man måste ha ett B i matte 2. jag kommer att läsa matte 2c på gymnasiet och undrar då om jag måste få ett B i 2c eller kan jag få ett lägre betyg i matte 2c och att det räknas som ett högre betyg i matte 2a? Eller kan jag göra något...

      Anna: : Hej Ludvig; om det står att det krävs Matematik B /Matematik 2 - då menas det att det är OK att ha betyg E i matematik 2a eller i 2b eller i 2c. Matematik B är en gammal kurs som fanns fram till sista juni... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga