1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jamila,
    Yrkeshögskola >> erbjuder kvalificerad eftergymnasial utbildning men inte på akademisk nivå. Yrkeshögskolepoäng och högskolepoäng kan inte direkt "översättas" mellan varandra.

    Högskeleutbildningar är mer teoretiska och yrkeshögskoleutbildningar är ofta kortare, mer praktiska och innehåller mer praktik. Det finns inte några ordinarie vidareutbildningar efter yrkeshögskolan, utan tanken är att man snabbt får jobb och sedan ska jobba och "växa" på arbetsplatsen genom arbetslivserfarenhet och korta fortbildningar: på arbetsplatsen kan man ofta gå fortbildningar - som arbetsgivaren står för, men de kan man gå även utan att man tidigare har läst på yrkeshögskolan. Dvs det är inte några speciella vidareutbildningar efter yrkeshögskoleutbildningar.

    Länktips: Reportage/yrkeshogskola-ger-ratt-kompetens

    yhguiden.se/om-yrkeshogskolan.

    yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-halmstad/elingenjor

    yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-syd/elingenjor-elkonstruktion-med-allman-behorighet

    yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/elkonstruktor

    yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/elkraftingenjor

    Frågor och svar taggade med 'skollag ' (1 st.)

    • p

      Sätta betyg utan att kursen har slutat?

      Hejsan! Undrar om det står något i skollagen om att lärare bör sätta betyg om det finns underlag för de flesta kurserna, även om man inte har läst klart de än? Personalen i min skola har sagt detta men vill bara försäkra om att det är sant.

      Anna: : Hej K;Ja, det stämmer att om underlag för betyg finns så bör läraren sätta ett betyg. F är också ett betyg. När kursen är slut, bör läraren sätta betyg... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga