elev
    Om man har samlat betygsdokument från gymnasium före 2010 (30-40 poäng) och om man inte hinner komplettera och få ett slutbetyg innan 2020 juli. Innebär det då att man efter det datumet måste då istället gå för gymnasieexamen? Eller betyder det att man efter det kan få slutbetyg men man måste då även komplettera med svenska 2 och 3 och engelska 6? Jag fattar det som att man efter 2020 ska läsa för gymnasieexamen, för slutbetyget försvinner?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Amina,

    som det är bestämt "nu" så kan man inte efter 1 juli 2020 få Slutbetyg; utan det är enbart Examensbevis som kommer att kunna utfärdas på komvux.
    Men - sådana "dead"-lines har funnits förut också men sedan blev det förlängt (ett par gånger i alla fall...). Dock vet man inte om det kan bli förlängt ännu en gång. Så, det är inte 100% så att det ej blir möjligt att efter 1 juli 2020 få slutbetyg, men det beror helt på om ännu en förlängning kommer att ske, vilket vi idag ännu inte vet någonting om.

    Om ingen förändring i reglerna sker, så stämmer det att efter 1 juli 2020 kan endast Examensbevis utfärdas på komvux (och inte längre några Slutbetyg).
    Men det finns ju även möjlighet att bli behörig genom "reell kompetens" /en annan väg >>.
    Sedan finns det ju också allmänna kurser på folkhögskolorna.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'juridisk grundår?' (2 st.)

    • I

      Juridisk Grundår ?

      Hej Jag är intresserad av juristprogrammet men jag har inte tillräckligt med betyg för att komma in därför så undrar jag vad är behörigheten till juridisk grundår eller basår.

      Julia: : Hej I!behörighet till juridiskt grundår på Uppsala Universitet är densamma som till juristprogrammet: grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiala kurser Samhällskunskap1b och Historia1b, se uu.se/utbildning
    • I

      Juridisk Grundår ?

      på Juridisk grundår behörighet så står det såhär Behörighet: Grundläggande behörighet och Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet A1/1) är...

      Mikael: : Hej I!Grundläggande behörighet krävs alltid till alla studier på de svenska högskolor och universitet. Och den kan man uppnå på flera olika sätt, t.ex genom examensbevis från gymnasiet, eller... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga