Stefan
    Hej,
    Börjar KPU till sommaren, inriktning ämneslärare åk 7-9 i samhällskunskap.
    Har en fråga gällande utökad behörighet för att få undervisa i musik i åk 4-6.

    Jag läser på skolverkets hemsida att man rätt att undervisa även i årskurs 4-6 om man har behörighet för åk 7-9. Dvs i de ämnen man har behörighet i. I mitt fall då samhällskunskap. Förstår också att man kan utöka sin behörighet genom att läsa in fler ämneskunskaper. I skolverkets tabell står det 30 poäng för musikämnet för åk 4-6. Jag har dryga 50 poäng i musik. Innebär det att jag kan få behörighet för att undervisa i musik i åk 4-6 efter avslutad KPU? Finns det specificerat någonstans exakt vilka musikkurser som måste ingå?

    Vänligen
    Stefan Langendorf

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Stefan, det är skolverkets avdelning för legitimationer som bestämmer ... kika också gärna på Utb.info på yrke/musiklarare

    Hur reglerna för lärarlegitimation tolkas, är upp till skolverket och ingen annan kan lova ngt. För att - oavsett vad du får för svar på andra håll, är det sedan ändå det beslutet som skolverket fattar, som kommer att gälla.

    Studievägledare på lärarhögskolorna kan ev ha ngt sort svar ang hur det varit förr (några exempel med tidigare studerande) men de kan inte heller bestämma ang hur skolverket tolkar reglerna framöver; det kan bli generösare tolkning pga lärarbrist eller tvärtom, striktare tolkning - pga man vill höja kvalitet på undervisningen.

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga