Erika
    Hej
    Om man går naturvetenskapsprogrammet inriktning natur, och vill läsa kurser som ger 2,5 i merit. Vilka ska man välja då? Jag läser moderna språk 3 nu vilket ger 0,5 och hade tänkt läsa engelska 7 vilket ger 1,0. Det innebär att jag har 0,5 kvar att läsa för, vilka kurser kan jag läsa?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Erika,
    Meritpoängen beror i mångt och mycket även på Vilken utbildning du vill söka på högskolenivå; Om du söker till en högskoleutbildning som ej kräver särskild behörighet i matten, får du 0.5 meritpoäng för vardera kurser /godkända betyg i dem/ - Matematik 2 och 3.
    **** Men om du söker till en högskoleutbildning som ex. kräver godkänt betyg i matematik 4, får du meritpoäng för matte 5 och matte specialisering.
    Annars så ger Moderna språk 4 - en meritpoäng.
    Hänvisning: gymnasieguiden.se/informeras/merit.
    Vänligen
    ANNA

    • : Okej så om jag söker till läkare exempelvis så har jag endast möjlighet att få merit genom att läsa matte 5 och matte specialisering och moderna språk 4? Utöver engelska 7 och moderna språk 3.
    • Anna :

      Vid ansökan till läkarprogrammet, ger följande kombinationer av godkända betyg max i merit: moderna språk 3 och 4 och eng 7....... eller eng 7, mod.språk 3 och matematik 5..... eller mod.språk 3 och 4 samt matematik 5.... eller mod.språk 3 och 4 samt två olika kurser matematik specialisering.

    Frågor och svar taggade med 'vad räknas' (1 st.)

    • Linda

      Meritpoäng i slutbetyg?

      Hej! Om jag har ett slutbetyg utfärdat efter 2010, gäller meritpoängen för kurser som jag läst i det nya betygssystemet också? Jag har läst Psykologi A, som då ger mig 0,25 i meritpoäng för områdesbehörighet 5 (gamla systemet). Men jag även läst Psykologi 2a och Samhällskunskap 2 i...

      Mikael: : Hej Linda, i det nya betygssystemet är det endast moderna språk 3och4, engelska 7 och högre kurser i matematik som ger meritpoäng. Var god läs info på gymnasieguiden.se/meritboka tid med syv på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga