David

    Hej, Jag slutar 9an om en dag och nästa vecka börjar jag sommarskola, eftersom jag hade 3 poeng från godkänt på NP matten. Jag har haft godkänt från hela 7an till 9an men NP sänkte mig pga 3 poeng så nu är jag ”tvungen” att gå i sommarskoln för att bli behörig för gymnasiet. Så nu till min fråga... eftersom slutantagningen för gymnasiet blir en dag innan jag slutar skolan vilket kommer att innebära att jag kommer att vänta i augusti månad och få reda på min plats på gymnasiet. Så jag undrar har mina möjligheter för platsen på programmet som jag har valt minskats eftersom jag går in påreservantagning och inte som alla andra i på slutet av månaden då??

    2 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej David,
    att en elev går i sommarskola innebär inte per automatik att hen blir behörig till gymnasiets nationella program. Du måste göra ditt bästa i sommarskolan och försöka få så högt betyg i matte du kan, lägst E men helst högre, t.ex D eller C.
    Sedan, om du blir BEHÖRIG (alltså, i ditt fall får lägst E i matte) då har du en chans att komma in på ett nationellt program; om inte - då kan du inte antas till något av de nationella programmen. I så fall är du behörig till IM >> i stället.
    Om IM kan du läsa på gymnasieguiden.se/gymnasieprogram/IM

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej,

    så här borde det gå till - för att så brukar det gå till:

    Om Du har sökt gymnasiets nationella program innan ansökan stängde så är ansökan i tid.
    Eftersom du är obehörig blir du inte antagen till slutantagningen. <

    Så fort ditt nya betyg (om du får godkänt betyg i matte) registreras i gymnasieantagningssystemet får antagningshandläggare på gymnasieantagningskansliet en arbetsuppgift till sig och då kontrollerar de din ansökan och ser till att du blir reserv inför reservantagningen. Så du konkurrerar med övriga reserver inför reservantagningen och hamnar inte sist i kön.
     
    Med vänliga hälsningar
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'mångfald' (2 st.)

    • Gladys

      integrations och mångfaldstudier?

      Vad kan man bli av att studera integrations och mångfaldstudier på universitetet. Vad är skillnaden mellan mångfaldstudier och integrations och mångfaldstudier.

      Anna: : Hej!Det finns ett antal yrken inom vilka man i Sverige kan få jobb med vilken tidigare akademisk utbildning som helst (oftast krävs det 3 års studier på heltid på högskolenivå) och... Läs hela svaret
    • Frida

      Jobba inom mångfald?

      Hej! Jag har klickat mig runt mellan massa olika typer av utbildningar för universitet/högskolor. Idag hittade jag en utbildning som är en kandidatutbildning inom mångfaldsstudier, och min fråga är nu: vad kan jag jobba inom detta? Alltså med denna...

      Julia: : Hej Angelica!Du skriver att du "vill jobba med barn och ungdomar som har en viss nedsättning/svårighet" men jag tänker på att man kan Jobba på många Olika sätt:är det behandlingar? medicinsk... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga