Alice
    Hej!

    Jag går naturlinjen nu på gymnasiet men har under senare blivit mer intresserad av t ex psykologi, filosofi, osv.

    Jag undrar lite om vilka utbildningar efter gymnasiet som finns som har med dessa 'områden' att göra, och är det några särskilda kurser (förutom psykologi och/eller filosofi) som man måste läsa till?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Alice,

    man behöver inte på gymnasiet läsa filosofi eller psykologi för att kunna läsa de ämnen på högskolenivå.

    Du är intresserad av de ämnena och det är givetvis bra om du på din gymnasieskola kan läsa så många kurser inom de ämnena som din skola har möjlighet att erbjuda dig, men det krävs inte för att uppnå behörighet till psykologprogrammet eller för att kunna läsa kurser i psykologi eller filosofi på högskolenivå sen.

    Det som är viktigt att du får Examensbevis och tillräckligt höga betyg så att du kan konkurrera om utbildningsplatsen på högskoleutbildnigar och komma in.

    Kika gärna på yrken som ligger inom ditt intresseområde: https://www.framtid.se/yrke/psykolog

    https://www.framtid.se/yrke/filosof och https://www.framtid.se/yrke/psykologisk-coach

    Frågor och svar taggade med 'höskoleprovet' (3 st.)

    • Elev

      Högskoleprovet ?

      Hej , Kan man fortfarande ansöka till högskoleprovet som ska skrivs i Mars/ under våren 2021?

      Julia: : Tyvärr så står det på hogskoleprov.nu att anmälan till HP våren 2021 är redan stängd (jag har precis tittat på den sidan nu, kl.15:12 den 28 jan 2021).
    • MI

      Plugga vidare till masters?

      Hej Jag är snart klar med min utbildning folkhälsovetare/ folkhälsovetenskap och funderat på att plugga vidare till masters. Och då har jag börjat fundera på hur svårt är det egentligen att komma in exempelvis att komma in till KTH? Sedan...

      Julia: : Hejsan!Lärosätenas webbplats (gemensam) är www.studera.nuUtbildningsutbud förändras och brukar fastställas till första dagen i anmälningsperioden, så alla utbildningar som kan vara av... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga