1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Sandra,

    kika gärna på yrken Guide, Museipedagog, Publikvärd, Museitjänsteman. De yrken är i Sverige "icke-reglerade" dvs finns inga strikta krav på vilken utbildning och övriga kvalifikationer man ska ha. Arbetsgivaren bestämmer.
    Många ggr är det säsobgsjobb att guida - kanske gör man det under sommarmånaderna; så får man jobba med ngt. annat under de andra månaderna.
    Arbetsgivaren kan kräva att man kan flera olika språk, t.ex tyska, om hen vet att många tyska turister kommer till just det stället.
    På Museer kan man annars jobba med forskning, konservering (se Framtid.se/yrke/konservator), receptionist/säljare/marknadsförare.

    Frågor och svar taggade med 'kostvetenskap' (2 st.)

    • Ida

      Hälsopromotion - kandidat kostvetenskap eller dietist?

      Hej! Jag har till hösten sökt programmet hälsopromotion, kandidat kostvetenskap på göteborgs universitet. Känns som en otroligt bra utbildning för mig, där man får verktyg för att hjälpa människor allmänt till en bättre hälsa men samtidigt med stort fokus på kost som jag är väldigt...

      Anna: : Hej Ida!Dietist är, i Sverige, en skyddad yrkestitel. Det innebär att man måste ha en dietistlegitimation för att få utöva det yrket. Endast personer som har tagit examen... Läs hela svaret
    • Kimmi

      Kostvetenskap och IT - jobb?

      Hej! Jag avslutar snart (juni-21) 90hp inom Kostvetenskap i Uppsala. Har tidigare läst 180hp inom IT och har arbetat med projektledning/administrativt i 10 år. Jag vill byta karriär till något med Nutrition och Kostvetenskap men vet inte vad jag kan söka till för yrken efter min dubbel...

      Milla : : Hej Kimmi,prata gärna med studievägledare på den institutionen där du läser kostvetenskap och även med dina högskolelärare. De är experter inom den branschen (i alla fall mycket mer... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga