Rasmus
    Hej, jag läser för tillfället en grundkurs i nationalekonomi vid lunds universitet. Detta är alltså endaste en kurs, hur kan jag gå vidare med detta till kommande termin?
    Tack på förhand!

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Om du vill kunna ta ut en generell kandidatexamen i ekonomi, behöver du få totalt 180 godkända högskolepoäng, av dem 60 hp fritt, 120 hp inom ekonomi men 90 hp i samma ämne, t.ex 30 hp nationalekonomi, 90 hp företagsekonomi. 

    Bra att prata med studievägledare på den institutionen där du läser nu.

    Det finns olika vägar att gå: t.ex läsa civilekonomprogrammet eller läsa kurser i nationalekonomi och kombinera dem med kurser i statsvetenskap. 

    Vill du inrikta dig på microekonomi eller på macroekonomi?

    var vill du helst arbeta som nationalekonom?

    kanske kan du läsa en kurs i statsvetenskap till hösten och kika på de tilltänkta blivande arbetsgivare, se vilka kunskaper de efterfrågar?

     

    • : Tack för ett väldigt bra svar! Går det att läsa vidare till nationalekonom?
    • Mikael : Jag kommer nu utöka mitt svar.
    • : Hej igen Mikael. I skrivande stund är de något oklart exakt vad jag vill jobba med eller vad jag vill rikta in mig på. Jag har dock funnit nationalekonomi väldigt intressant!
    • : Det låter som att det skulle vara en bra ide att läsa en kurs i statsvetenskap, förstår jag dig rätt om det är något som tar mig vidare mot att bli en utbildad nationalekonom? återigen, tack på förhand!
    • : Hittade denna text på Linköpings universitets hemsida, det jag undrar är vad den examen de hänvisar till (se nedan) betyder i praktiken? En examen kan exempelvis se ut så här: 90 hp obligatoriskt inom ett ämne: Nationalekonomi 90 hp inkl. ett självständigt arbete (examensarbete) 90 hp fritt val: 30 hp Statsvetenskap, 30 hp Statistik, 30 hp Franska (utomlands)
    • Anna : Du har hittat ett exempel på vilka kurser som kan ingå i Kandidatexamen med huvudämne "Nationalekonomi".
    • Anna : På Linköpings Universitet - kan du ringa till Studievägledare Malin G. tel.nr: Tel: 013-28 15 07 och kanske boka tid för att ha ett personligt samtal eller så ställer du bara dina frågor per telefon. Lycka till!
    • : Tack för all hjälp goda människor!! :)
    • Milla : Vi på Fråga SYV är glada om våra svar blir till hjälp! Om du vill, får du gärna Gilla vår Facebooksida: https://www.facebook.com/fragasyv.se/?fref=ts och vi tackar på förhand för det! :)
    • : Det ska jag absolut göra! :)
    • Julia : Lycka till med dina studier och allt annat! Hör av dig om du stöter på någon fråga längre fram, som en SYV kan svara på! :)
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'statligt anställd?' (3 st.)

    • Henrik

      Hur ska jag tänka kring ranking av utbildningar?

      Som f.d. student i USA är jag van vid ranking och kunde ibland bli galen på att varenda kurs och varenda professor skulle rankas i tid och otid. I Sverige är det lugnt på den fronten men nästan lite för lugnt, trots att man blir bombarderad med enkäter efter varenda kurs man läst men studenter...

      Anna: : Hejsan, intressant och viktigt fråga du ställer men jag vet inte om jag kan säga någonting som blir till hjälp för dig. Jag har ju inte läst någon av de utbildningar... Läs hela svaret
    • Elev

      Kan man arbeta som statligt anställd?

      Hej! Jag funderar på att söka offentlig förvaltning och ledning programmet. Det jag undrar är vad offentlig förvaltning innebär, innebär programmet att man kan arbeta statligt?

      Mikael: : Hej Linda,arbeta statligt? Det finns i Sverige många Statliga arbetsgivare >> Programmet Offentlig förvaltning och ledning ger dig kvalificerad kompetens för att arbeta som utredare,... Läs hela svaret
    • Salam

      Utökad kurs eng7?

      Hej! Jag går andra året på teknikprogrammet. Jag valde in engelska 7 som utökad kurs till nästa kurs för att få meritpoäng. Min fråga är om jag får betyget F på det kommer det dra ner det totala meritvärdet?

      Anna: : Nej, det kommer det inte att göra. I så fall blir det som om du inte läste eng7, alls.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga