1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Frida!

    Om man läser som gymnasial lärling>>, läser man alla eller de flesta yrkeskurser på arbetsplatsen och bara kärnämnen - läser man in skolan. Det innebär att man ofta är i skolan 2 eller 3 dagar i veckan och resten - på arbetsplatsen. I åk3 kan schamt ligga så att man är i skolan en dag i veckan och 4 dagar - är man på arbetsplatsen.

    Om man läser på ett traditionellt sätt (skolförlagt) - då har man minst 15 veckor APL, arbetsplatsförlagt lärande = praktik, men vissa skolor har fler praktikveckor - ofta upp till max 22 veckor.

    Som Lärling>> är man på en eller flera praktikplatser väldigt mycket mer gemfört med det traditionella/skolförlagda sättet.

    Hoppas mitt svar blir till hjälp för dig!

    Lycka till med dina studier!

    ANNA

    • Frida : Fu menar alltså som lärling att man praktiserar varje vecka under dessa 3 år?
    • Mikael : Som lärling läser man yrkeskurser på en arbetsplats och därför befinner sig på arbetsplatsen ganska mycket mer än de 15 APL veckorna ...

    Frågor och svar taggade med 'kulturhistoria' (2 st.)

    • Jacob

      Upplägg för prövning inom kulturhistoria 2b?

      Hej! Jag anmälde mig nyligen till en prövning inom kulturhistoria 2b via Hermods. Jag försökte nyligen att komma i kontakt med min ansvariga prövningslärare för att få vidare information kring prövningens upplägg och för att få klarifikationer om provet kommer ske skriftligt, muntligt, i flera...

      Milla : : Hej Jacob,vi på FRåGA SYV beklagar det som händer när du försöker få svar på frågan om innehåll i prövningen och om upplägget mm.Jag är SYV... Läs hela svaret
    • Julia

      Hur blir mat mathistoriker, inom kulturhistoria?

      Hejsan! Jag går i andra årskurs på gymnasiet på det Humanistiska Programmet, med inriktning språk. Jag skulle vilja fråga lite om ämnet historia. Just nu så vet jag ej riktigt vad jag skulle vilja hålla på med inom framtiden, men det jag vet är att jag väldigt mycket tycker om...

      SYV-besökare: : Hej jag har tipset att det går att inrikta sig på olika praktiska former av utövning kring matlagning med utgångspunkt i kännedom om mat och/eller dräkt i förfluten tid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga