Emma
    Hej! Jag börjar 8an till hösten och jag undrar vilka ämnen jag ska fokusera på att prestera som bäst i om jag vill bli barnpsykolog? Jag tror jag ska gå samhäll med inriktningen beteendevetenskap på gymnasiet, är det rätt typ av gymnasieprogram ifall jag efter gymnasiet vill plugga till barnpsykolog? Vilka ämnen behöver jag ha höga betyg i när jag går ut 9an?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Man kan inte i Sverige bli psykolog på ngt annat sätt än genom att ta examen från psykologprogrammet. Om det och mer om yrket kan du läsa på www.framtid.se/yrke/psykolog

    Studie- och yrkesvägledare

    Det är svårt att komma in på psykologprogrammet därför att många söker med höga betyg. Det krävs i princip A-betyg i alla ämnen och kurser för att få plats på psykologutbildningen och därför ska du försöka vara så duktig som möjligt i alla ämnen för att i annat fall kommer man inte på psykologprogrammet på universitetet. 

    Man kan komma in på resultatet av högskoleprovet men man behöver få mycket högt resultat och för att få det måste man vara "allmänt duktig": ha omfattande kunskaper inom olika kunskapsområden.

    Samhällsvet.progr passar bra, men i övrigt kan man på gymnasiet läsa på ett valfritt program och ändå bli behörig till psykologprogrammet på högskolenivå för att det krävs endast godkända betyg i samhällskunskap 1b och i matte 2 för Särskild behörighet och den kan man uppnå på alla nationella gymnasieprogram .

    Frågor och svar taggade med 'lågstadielärare' (1 st.)

    • Student

      Gå från Lågstadielärare till mellanstadiet?

      Hej! Jag har börjat plugga till lågstadielärare för ett tag sedan! Men har nu börjat fundera på om jag även vill ha möjlighet att jobba på mellanstadiet. Går det att bara läsa till kurser eller måste man då gå om hela utbildningen för att få jobba på mellanstadiet?

      Anna: : Hej Julia,fråga studievägledare på din institution om du inom din utbildning eller utanför din utbildning kan läsa kurser som skulle ge dig möjlighet att utöka din... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga