Sofia
    Jag har sökt till socionomprogrammet två gånger förut men inte kommit in. Börjar nu fundera på att plugga upp betygen men alla kurser från gymnasiet räknas ju inte in i ett universitetsprogram. Vilka kurser från gymnasiet ska jag då plugga upp som räknas in i ansökningen till socionomprogrammet?
    • Anna : Har du Examensbevis (eller Slutbetyg)? Har du kompletterat med kurser efter gymnasiet eller söker du på ett utbildningsdokument utan "tillägg"?
    • : Jag har slutbetyg och godkänt eller högre i alla ämnen under gymnasiet. Läste till matte 2b efter gymnasiet
    • Julia : Jag har nu skrivit svar till dig.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Sofia,
    om du har ett slutbetyg och läste matematik 2b efter gymnasiet (jag antar att du inte hade betyg i Matematik B i ditt slutbetyg) - räknas alla kurser från ditt slutbetyg plus betyget i matematik 2b in i ditt jämförelsetal. Sedan lägger man till Meritpoängen om man har några. 

    Om du har lägre betyg än A i matte 2b, kan du göra prövning i matematik 2a (en lättare kurs, i vilken det är lättare att få högre betyg i) och i så fall kommer det högre betyget räknas in (alltså betyg i matematik 2a kan räknas in i stället för 2b). 

    Annars så kan snabbaste och billigaste vägen in på högskola ligga via Högskoleprovet (detta bl.a för att varje prövningsförsök kostar 500 kr och hela högskoleprovet - endast 450 kr).


    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'hoppaav' (1 st.)

    • Lotuzblomman3

      Kan man hoppa av en delkurs från en fristående kurs?

      Hej! Jag läser en fristående kurs på 30hp (heltid) som är uppdelad i 5 delkurser på 6hp/styck på universitet. Jag tog denna kursen för att jag tyckte det skulle vara kul och har för tillfället inga planer på att vidareutbilda mig inom samma område. Jag har en delkurs som jag skulle vilja...

      Milla : : Hej!jag tror tyvärr att det kan bli så att du får underkänd i hela kursen på 30 hp om du missar en av delkurserna. Men du får gärna fråga... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga