Ebba
    Hej.
    Det är så att jag vill söka till sjuksköterskeutbildningen. Jag går sista året på gymnasiet och tar studenten nu till sommaren. Som jag förstått det, söker man nu i mars för att börja plugga till hösten. Min fråga är då vilka betyg man söker på? Söker man på höstterminens betyg eller vårterminensbetyg (som är slutbetygen). Under höstterminen har vi nämligen inte fått alla betyg än, det saknas cirka 6 betyg.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Ebba,
    du har rätt i att ansökan måste göras inom Ansökningsperiod - innan mitten på april 2019 /om man vill börja på en högskoleutbildning till hösten/, och att betygen för elever som går på gymnasiet blir då ännu inte satta. 
    Då funkar det så här: du bör Komplettera med ditt examensbevis - senast sista kompletteringsdagen (men helst så fort du fått ditt Examensbevis). Datumen som man får "förhålla sig till" finns att se på antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-koll/Viktiga-datum.
    Konkurrerar gör du med det meritvärde som kommer räknas ut på ditt Examensbevis; det är alltså de betyg som ingår i examensbeviset som ligger till grund för ditt Meritvärde (jämförelsetal + ev. meritpoäng). 
    Om man inte kompletterar med de nödvändiga betygsdokument senast sista kompletteringsdatum (som förmodligen blir 20 juni 2019), kommer man inte delta i konkurrensen om utbildningsplats.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'samhällsprogramet' (1 st.)

    • Elev

      Kan man ta både psykologi 2a och 2b?

      Hej, jag går första året på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Nu har individuellt val kommit upp och förvirrar mig. Jag trodde att psykologi 2b var en extra kurs som man kunde ta efter psykologi 2a, men en del säger att det är samma kurs för olika linjer. Alltså att det är samma sak...

      Milla : : Hej,Du kan på skolverkets hemsida läsa om kurser i ämnet psykologi inom svensk gymnasieskola. Du kommer där att se att både kursen psykologi 2a och 2b bygger på kursen psykologi 1 (de har... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga