Tova
    Hej!
    Jag gick ut gymnasiet 2017 och har ett examensbevis då alla 2400 poängen var mer än "godkända" så att säga.

    Jag funderar dock på hur jämförelsetalet räknas när man gör prövningar på komvux? Jag har bara 0,5 merit för matte 3, men skulle vilja läsa till extra för att få full pott.

    Räknas alltid kurserna ut efter ens FÖRDEL om man har flera kurser från komvux/prövningar som ger meritpoäng och att man egentligen kommer över 2,5 som är max?

    T.ex om vi utgår från att jag ska söka en utbildning som kräver matte 2, och jag läser till engelska 7, båda moderna språk steg 3 och 4 samt matte 4 - räknas då de betygen in som ger mig bäst jämförelsetal? Tillsammans blir ju detta 3 i meritpoäng och jag har ju redan 0,5 i examen för matte 3, så 1 poäng någonstans kommer ju räknas bort, men vilken/vilka kurser tas då bort? Den jag har sämst betyg i?

    Och räknas då "hela kursen bort" från jämförelsetalet eller enbart själva meritpoängen som är för mycket? (Om vi utgår från att kursen ej krävs för behörighet på programmet).

    Undrar även om man göra en prövning i moderna språk 4 utan att ha moderna språk 3, och således få 1 meritpoäng på en gång? Eller måste steg 3 finnas med för att man ska få tillgodoräkna sig 1 poäng för steg 4?

    • :

      Undrar även om man kan göra en prövning i moderna språk 4 utan att ha moderna språk 3, och således få 1 meritpoäng på en gång? Eller måste steg 3 finnas med för att man ska få tillgodoräkna sig 1 poäng för steg 4?

    • Anna : Prövningar får man göra utan att visa upp några betyg,över huvudet taget. Därför borde det vara fullt möjligt att få meritp. för mod.språk4 utan att ha betyg i mod.språk3.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Tova,
    Antagning.se kommer att räkna till din fördel - i alla de fall där det är möjligt.
    du kan inte genom komplettering efter gymnasiet försämra dina chanser komma in på en eftergymnasial utbildning, bara förbättra.
    Om du uppnår fler meritpoäng än max., som är 2,5 - kommer de kurser räknas in som ger dig mer höjning av ditt meritvärde.

    vänligen
    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'integration' (3 st.)

    • Gladys

      integrations och mångfaldstudier?

      Vad kan man bli av att studera integrations och mångfaldstudier på universitetet. Vad är skillnaden mellan mångfaldstudier och integrations och mångfaldstudier.

      Anna: : Hej!Det finns ett antal yrken inom vilka man i Sverige kan få jobb med vilken tidigare akademisk utbildning som helst (oftast krävs det 3 års studier på heltid på högskolenivå) och... Läs hela svaret
    • Sofie

      Vilken utbildning?

      Hej! Jag är lite sugen på att jobba med arbetsträning/integration genom en second hand med café. Kanske starta ett socialt företag med detta. Vilken utbildning kan behövas för att få gör det? Vilken erfarenhet o egenskaper kan vara bra att ha?...

      Anna: : Hej Sofie,kika gärna på det 2-åriga högskoleprogrammet "Entreprenöriellt företagande", som ges på distans från Borlänge och startar (uppgift från maj 2020) på... Läs hela svaret
    • christina

      Skillnad mellan IMER och socionomprogrammet?

      Hej! Jag har länge försökt komma in på socionomprogrammet men har dessvärre lite lägre än medelmåttiga betyg. Högskoleproven funkar inte alls för mig heller. Är Internationell migration och etniska relationer (IMER) - inriktning...

      Daniel: : Hej,Socionomprogrammet är en unik utbildning - eftersom det är bara den som ger Yrkesexamen som Socionom; man kan inte uppnå socionomexamen på andra sätt än genom just... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga