Cajsa
    Jag har nyligen tagit studenten från ett ekonomiprogram där jämförelsetalet blev 17.5 totalt med fullt 2.5 poäng i meritvärde i engelska och matematik. Jag har dock inte tillräckligt mycket poäng för vill läsa en utbildning som kräver 18.8 i jämförelsetal. Hur höjer jag mitt jämförelsetal som bäst? Är det enklast att läsa nya kurser 2-4 stycken och höja jämförelsetalet på den vägen eller hur ska jag göra?

    Hamnar jag i en annan intagningsgrupp när man söker in till högskola/universitet om man läser till program eller läser upp? För jag har 17.5 och vid andra intagningen i augusti för linjen så var det dem som kom in på 16.87 vilket är mindre än det jag har, är det värt att plugga upp några betyg och satsa på A i kurserna eller läsa nya kurser och höja jämförelsetalet genom den vägen?

    1 Svar

    Melina SYV på Framtidsskolan

    Hej Cajsa!
    Mitt bästa tips för att dig att komma in på en utbildning som har högre antagningskrav än vad du har i merit är att göra högskoleprovet.
    Högskoleprovet kan vara den bästa lösningen på det, speciellt eftersom att du läst mycket matematik och engelska. 

    Komvux brukar inte ta in på kurser i vilka man redan har godkända betyg i, men du kan göra prövningar...

    Lycka till!
    Hälsningar
    Melina, SYV

    • : Tänker att om man läser in en helt ny kurs på komvux och höjer jämförelsetalet genom denna väg hamnar jag, om jag tänker rätt, i den gruppen där jag hade mer i jämförelsetal. Borde inte det gå? :)

    Frågor och svar taggade med 'rätt till studiehjälp' (1 st.)

    • Sara

      läsa en kurs igen ?

      Hej. Jag har läst historia 1b och fått godkänt i det i min förra skola. Men nu kommer min skola läsa historia nu i 2an istället, och jag undrar då om jag får läsa historia 1b en gång till även fast jag är godkänd i det...

      Julia: : Hej Sara,som gymnasieelev har du rätt att läsa på heltid; detta bland annat för att inte förlora rätten till studiehjälpen från CSN.Om din skola kan ge dig en annan kurs att läsa på de... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga