1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    hej Filip;

    i den "vanliga antagningen" /på gymnasiala betyg eller på högskoleprovet/ tar man inte hänsyn till studier på högskolenivå. 
    Om AU finns, kan man ha fördelar i att ha läst på högskolenivå, men det är inte säkert; här är det individuella bedömningar som gäller. Om vad AU är - var god se fragasyv.se/info/alternativ-antagning-hogskola.

    Tänker också på ekonomiska förutsättningar: i Sverige får man Studiemedel för studier på eftergymnasial nivå i max 6 år. Läkarprogrammet går ut på 5,5 år. Om man först läser kandidatexamen på 3 år, har man då endast 3 år kvar av studiemedel. När man har avklarat 3 år på läkarprogrammet och det återstår ännu 2,5 år... och så har man ingen möjlighet att fortsätta få studiemedel, vad ska man "leva av" då? Att jobba samtidigt som man läser på en så pass krävande utbildning som läkarprogrammet, känns inte som en rimlig lösning  -   i alla fall inte för de flesta. 

    Frågor och svar taggade med 'folkhögskoleomdöme' (1 st.)

    • Anton

      vad ligger Hp-kvotering på?

      Hej! Om man vill komma in på läkarprogrammet med folkhögskoleomdöme så behöver man en 4:a. Vad brukar hp-kvoteringen ligga på? Hittat ingen info om det. Mvh/ Anton

      Milla : : Hej Anton,enligt uppgifter på Statistik.uhr.se - vid den senaste antagningsomgången kunde man komma in på Göteborgs Universitet & på Linköpings Universitet på läkarprogrammet med... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga