1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Fatima;

    om du får F i gymnasiearbete, får du Studiebevis när du slutar på gymnasiet (och inte Examensbevis).
    Studiebevis ger inte behörighet till högskola/universitet men du kan fortfarande få jobb som undersköterska och du kan också komma in på en yrkeshögskoleutbildning.

    Om man har Studiebevis, men vill komplettera för att få ut Examensbevis - vänder man sig till komvux i den kommunen där man är folkbokförd. Då kan man göra planering hur man läse mot examensbevis på komvux. Om det är bara GA, gymnasiearbete, som saknas godkänt betyg i, gör man (skriver) i så fall GA på komvux. Och sedan borde man kunna få ut examensbevis från KomVux.

    GA är en kurs á 100 poäng, alltså "en normalstor kurs". En elev bör i genomsnitt lägga ner 200 timmar på att göra GA; de timmarna är spridda under största delen av år3 på gymnasiet.

    Om du vill titta på vilka de olika krav som ställs för att kunna få ut Examensbevis - var god se gymnasieGuiden/examen (men OBS! på komvux får inte kursen Idrott-och-hälsa 1 ingå i exam.bevis).

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga