1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Sewar,
    20.0 i meritvärde får man om man har i genomsnitt B-betyg i alla kurser i sitt examensbevis + max antal meritpoäng; om du endast har 1,5 meritpoäng behöver du högre betyg i i genomsnitt B.

    GA, gymnasiearbete räknas inte in. Detta pga det endast går att få E, ej högre i GA.
    Vilka kurser du kan höja betygen på - är mest upp till dig. Det kan också begränsas på om du lyckas hitta var du kan göra prövningar (det blir allt svårare att hitta).
    Jag vill rekommendera högskoleprovet.

    Vänligen
    Julia

    • : Eftersom jag endast har 1,5 i meritpåämghar jag tänkt läsa engelska 7 som ger 1 meritpoäng. Spelar det någon roll vad jag får för betyg? Ifall jag får e i engelska 7 hur mkt merit får jag då? Eller ifall jag får A hur mycket ger det?
    • Julia :

      Om du har eller kommer att få Examensbevis, då spelar det roll vilket betyg i eng 7 du får - detta för att betyget i eng7 kommer även räknas in i ditt jämförelsetal. Exempel: om du i genomsnitt har C-betyget och med det 15.0 är ditt jämförelsetal och du får E betyget i eng 7, så kommer ditt jämförelsetal minska till 14.8 och så läggs 1.0 på det, så blir ditt meritvärde 15.8 men om du får A i eng 7, blir ditt meritvärde 16.2 (meritpoängen får du för godkänt betyg, E eller högre... ) men skillnaden mellan E och A i en 100p.kurs (som de flesta gymnasiekurser är, inkl eng7) är ca "plus-minus" 0.4; du vinner alltså på att ha så högt betyg som möjligt även i eng 7.

    Frågor och svar taggade med 'föreståndare' (2 st.)

    • Malin

      Föreståndare LSS - utbildning?

      Jag vill jobba som föreståndare för ett LSS boende men undrar vilken utbildning som krävs?

      Anna: : Hej Malin, det brukar vara från arbetsgivarens sida önskemål om att sökande till tjänster som enhetschef eller föreståndare för ett LSS boende har en högskoleutbildning exempelvis... Läs hela svaret
    • Anna

      Vidareutbildning?

      Hej! Jag är en 19 årig tjej som har planer på att läsa till förskolelärare men är lite nyfiken på vad det finns för vidare utbildningar som man kan läsa efter man blivit förskolelärare? Finns det tex möjlighet att utbilda sig till specialpedagog efter att läst till förskolelärare? Tack på förhand!

      Liselotte: : Hej Anna, ja, det finns en specialpedagogisk påbyggnadsutbildning för förskollärare /på ett år, 60 högskolepoäng/ som gör att en förskollärare med den påbyggnadsutbildningen... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga