Hannah
    Jag fick lite smått panik nyss för kom på mig att min dröm är verkligen att bli någon typ av mäklare. Jag börjar gymnasiet i höst och den linjen jag valt är samhälle beteende och jag hade ekonomi som val 2. Nu i efterhand känns det som jag behövt gå ekonomi eller går det ändå om jag går sambet?? Kan ingenting om gymnasiet så behöver få ett säkert svar haha. Borde jag byta över till ekonomi eller kan jag sluta oroa mig och gå sambet?

    1 Svar

    Melina SYV på Framtidsskolan

    Hej Hannah!

    Är det fastighetsmäklare som du tänker på?

    För att bli behörig till fastighetsmäklarprogrammet på högskolan är Grundläggande behörighet + Matematik 3, Samhällskunskap 1 b.

    Eftersom matte 3 inte ingår som en obligatorisk kurs på samhällsvetenskapsprogrammet, måste du - för att bli behörig till mäklarutbildningen på högskolan - lägga till Matte 3b inom Programfördjupningar eller inom Individuellt val.
    Du kan också utbilda dig till fastighetsmäklare internt genom olika mäklarfirmor, t.ex. svensk fastighetsmäklare.

    Vänliga hälsningar
    Melina, studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga