Ulrika
    Hej! Jag undrar vad det finns för fördelar och nackdelar med att man som nioklassare hoppar av moderna språk under sista året pga att man riskerar få underkänt. När och hur bör det göras för att kunna komma in på gymnasiet? Intresserad av tex estetisk linje där man får rita eller samhällsvetenskapliga ämnen. Har inte läst moderna språk under ett helt år i åttan, men fick hoppa på igen, men de andra i klassen har samma problem trots att de läst hela högstadiet. Vad händer om man får underkänt?
    • Anna : Kämpa på! Att riskera bli underkänd är ju inte detsamma som att VETA ATT man garanterat blir underkänd. Får du E i mod.språk, får du + 10poäng och det hjälper till i konkurrensen till gymnasiet.

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Ulrika,
    det är - precis som Anna skriver i kommentar till din fråga - så att du får fördelar för Godkänt betyg i moderna språk. Men jag tänker, att även om du - tråkigt nog - skulle få F, så har du i alla fall lärt dig lite mer inom det språket. 
    Ju fler språk man kan, desto lättare är det att lära sig ännu ett nytt språk. 
    Exempelvis, om du i framtiden skulle behöva lära dig något nytt språk, blir det mycket lättare om du regan kan ännu ett språk, förutom svenska och engelska.

    Men, om studier i moderna språk tar alldeles-alldeles för mycket tid och energi och att du pga det ej hinner klara av dina övriga ämnen, i så fall tycker jag att det är befogat att överväga att hoppa av. Prata med din klasslärare/mentor, med lärare i det språket, som det handlar om och med SYV på din skola.

    Hälsningar
    D:

    Frågor och svar taggade med 'naturinriktning' (1 st.)

    • Elin_03

      Måste jag gå allmän kurs?

      Hej, jag har inte gått något år på gymnasiet men jag har gått två år allmän kurs på folkhögskola. Jag har fått höra att jag måste gå tre år för att få min gymnasiebehörighet men nu när jag är klar med matte 2 svenska 2 engelska 6, religionskunskap1 samhällskunskap1 och historia1 så undrar jag...

      Milla : : Hej,för att bli behörig till svenska högskolor och universitet krävs det alltid att man har grundläggande behörighet vilket man kan uppnå på olika sätt, bland annat genom... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga