Ulrika

    Sjuksköterska sedan 7 år och undrar om man som legitimerad sjuksköterska i praktiken får till exempel starta egen verksamhet och jobba med samtalsterapi, inte som terapeut egentligen utan man har enkla stödsamtal. Jag vet att en del sjuksköterskor inom primärvård har en det så kallade "motiverande samtal".

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Ulrika!
    Samtalsterapeut är i Sverige inte en skyddad yrkestiteI och man kan därför kalla sig för Samtalsterapeut efter många olika utbildningar. Ofta förekommer det benämning "diplomerad samtalsterapeut" eller "utbildad samtalsterapeut" (diplom kan man få efter en kurs hos privata utbildningsanordnare, där man själv betalar för sin utbildning och samtidigt ofta inte har rätt att erhålla studiemedel från CSN). Är man egenföretagare, bestämmer man sjäIv vad man behöver för typ av utbiIdning för att kunna skaffa tillräckligt antal betalande kunder för att verksamheten ska gå "runt", ekonomiskt sett.
    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga