Gäst
    hej, jag undrar om det finns en bra Sammanfattande förklaring om alla de olika Eftergymnasiala utbildningsmöjligheter? Det man känner mest till är högskolor och universitet. Många tror att universitet läser men efter en högskola, men så är det väl inte, eller hur? Hur folkhögskolor, yrkeshögskolor mm. förhåller sig till varandra och till andra utbildningsmöjligheter på eftergymn.nivå - är det få som begriper sig på, är min erfarenhet. Tips? Tackar på förhand!
    G.S. :)

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Jo, vi har skrivit en förklaring på Gymnasieguiden.se/informeras/efter-gymnasiet - och med länkar som leder vidare till mer information om de olika skolformerna.

    Efter gymnasiet kan man inte endast läsa på Eftergymnasial nivå, utan ibland också på gymnasial nivå... ex. om man kompletterar med kurser på komvux, med gymnasiala kurser; eller om man läser en yrkesutbildning på komvux eller i Arbetsförmedlingens regí >>>>eller om arbetsgivaren erbjuder utbildning på en arbetsplats, som inte nödvändigtvis ligger på eftergymnasial nivå.

    Kika gärna även på framtid.se/studier och på framtid.se/information/arbetsmarknadsutbildningar.

    Frågor och svar taggade med 'processkonsult' (1 st.)

    • Elias

      Vilken utbildning för att bli processkonsult?

      Fråga 1: Vilken utbildning kan jag välja om jag vill bli konsult för kreativa grupprocesser? Bakgrund 1: Jag är intresserad av komplexa sociala utmaningar. Jag skulle vilja stötta grupper, organisationer el företag att komma framåt i sina skapandeprocesser. Någon sorts processkonsult. Jag...

      Anna: : Hej i Sverige hör yrket "konsult" ej till de "Reglerade yrken" och det är därför arbetsgivare som bestämmer vem som har tillräckliga kvalifikationer och vilken utbildning som... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga