Linda

    Jag är lite osäker på vilken riktning jag ska läsa vidare och behöver tips :) Hittills har jag läst 90 HP (psykologi 1, pedagogik 1 och sociologi 1) och min ursprungliga plan var att bli beteendevetare med en psykologikandidat. På sistone har jag blivit osäker på min riktning då jag (och arbetsgivare) inte riktigt har greppat vad en beteendevetare jobbar med, trots att jag älskar ämnena. För mig så är en utbildning värt att ta sålänge den leder till ett yrke man inte kan uppnå på annat vis (annars kan jag lika gärna jobba direkt) och som det finns behov av. Detta har lett till att jag funderat mycket på att läsa till SYV det senaste där jag hört att marknaden ännu inte är mättad. Något mer jag har märkt med yrken inom de sociala fälten är att det är ofta röriga arbetsplatser. Trots min förkärlek till det sociala så behöver jag en arbetsplats där det är ordning och reda och inte för mycket "pyssel" / intryck. Någon som har förslag på yrken/utbildningar (gärna otippade) som man kan arbeta med när man gillar psykologi, pedagogik och sociologi + mina preferenser för struktur? :) Mina övriga intressen är människor, beteenden, coachning, träning, hälsa, yoga, skriva texter och melodier, kultur, minimalism, marknadsföring, reklam, personlig utveckling.

    • Liselotte : Kika gärna på många olika yrken på www.framtid.se - en webbplats som berättar om över 2.ooo yrken! :)
    • : Tack för ditt svar! Jag kikar vidare på länken. Vänligen

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hejsan,
    utifrån det du skriver i din fråga - förstår jag att du kikar på t.ex yrket Bibliotekarie. Och en variant av det yrket - Skolbibliotekarie.
    Vad gäller BETEENDEVETARE - så är det ett samlingsnamn för ett stort antal olika yrken och man kan bli "beteendevetare" med många olika utbildningar. T.ex både Psykolog, Socionom, Kriminolog, Kriminalvårdare, SYV och även Lärare - är på sätt och viss alla "beteendevetare".

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga