1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Vida,

    socionom är i Sverige inte ett legitimationsyrke, därför får varje arbetsgivare själv bestämma vem som är tillräckligt kvalificerad för att kunna få jobb, där socionomutbildning önskas att man har.

    Vill du få svensk socionom-examen, vänd dig till de högskolor/universitet som erbjuder socionomprogrammet. Ofta får man svar från högskolorna/universiteten att man får söka till programmet "på vanligt sätt" och om man blir antagen, ansöker man om Tillgodoräknande och kan få delar av utbildningen "tillgodoräknade" och behöver då bara läsa de delar som inte kan tillgodoräknas.

    Kika också gärna på info nedan:
    För utländska Socionomer>> erbjuder Stockholms universitet en kompletteringsutbildning á 3 terminer. Kraven för att kunna bli antagen är: 2-års arbetslivserfarenhet samt en utländsk (minst 3-årig utbiIdning) inom området "socialt arbete".

    Hälsningar

    S. :)

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga