1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Alicia,

    inom juridik kan man t.ex ha följande frågeställningar:

    - Lagens strängaste straff i olika länder (dödsstraff: argumenter för- och emot);

    - Internationell rätt kontra "nationella rätter" (likheter och skillnader);

    - Vad är "Juridik"? Var går gränsen mellan juridik och andra kunskapsområden och är det samma "uppdelning" i olika länder?

    - Hur kan det komma sig att man blir dömd i Tingsrätten men befriad på alla åtalspunkter i en högre instans? Ta något eller några fall då olika domstolar i Sverige dömde väldigt olika i samma fall och förklrar hur detta är möjligt.

    - Var kommer "benådning" in i juridiken? Vem kan "benåda" i olika länder /när man är dömd men slipper straff pga man blir benådad/?

    - Olika typer av straff: frihetsberövande; böter; villkorlig straff och deras kombinationer - vad gäller? Finns det tydliga regler när fängelse måste utdömas eller kan man få betala större bötesbelopp i stället för fängelsestraff? Elektronisk fotboja - när infördes den möjligheten i Sveirge och i andra länder? Vilket land var först och varför? För- och nackdelar med elektroniska fotbojor.

    Hoppas ngt. av förslagen /ovan/ blir till hjälp! Glöm inte att få temat godkänt av din handledare.

    Mvh

    SYV

    Frågor och svar taggade med 'krångligt' (1 st.)

    • Anna

      Vad innebär bokstäverna?

      Hej! Jag ska börja gymnasiet nästa år och tittar på gymnasium för fullt. När jag kollar på de olika programmens poängplaner så är det en sak jag inte förstår. Efter ämnet, till exempel matematik, står det en siffra. Jag förstår att det står för svårighetsgraden då 1 är lättast och 7 är svårats....

      Anna: : hej Anna, det är rätt så krångligt med olika gymnasiala kurser. Just i matte är det 3 spår - a-spår, b-spår och c-spår, där a-spår läses på yrkesprogram,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga