Sören

    Hej, gått ut gymnasiet (natur/samhäll) för ett par år sedan, med mediokra betyg, utom engelska och gymnastik, där jag har ett B. Jobbat ett år på ett bemanningsföretag. Dags att utbilda mig till "något", där det finns hyfsade jobbmöjligheter, dock inte lärare. Är ungdomsledare i en friidrotts-klubb. Är intresserad av språk, kulturer i olika länder, och samhällsfrågor. Anses vara kreativ, och att kunna tänka utanför ramen, vara "smart". Förslag på yrkesområden?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Sören,
    känner du till sajten www.framtid.se ? där finns det över 2.ooo yrkesbeskrivningar.
    Du är jättevälkommen att kika på många olika yrken. Utifrån de några få rader som finns i din fråga är det i princip omöjligt att veta vilka yrken som skulle passa dig.

    Ännu ett förslag jag har är att du bokar tid med SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd, för vägledningssamtal. Ni får då tillsammans undersöka olika möjligheter för dig inom studie- och yrkesval.

    ang.jobb/anställningsmöjligheter
    Det är i princip ingen som kan ge ngn garanti på att du får jobb, oavsett vilket yrke du utbildar dig inom. Detta pga det i Sverige ej finns ngn Jobbgaranti. ang. "hufsade möjligheter" så finns det prognoser som Arbetsförmedlingen gör, och även andra gör... som t.ex fackföreningar, branschorganisationer, sakkunniga o s v - men vem vet att de prognoser kommer att så rätt? :(
    Studieform jag jag dock absolut kan rekommendera är YRKESHÖGSKOLA. Den har många fördelar. En yh-utbildning får starta endast om det finns prognos på att alla får jobb efter avslutad utbildning. Yh-utb är kortare än högskoleutbildningar och mer praktiska samt mycket orienterade mot arbetsmarknadens behov och förutsättningar; de innehåller ofta rätt så mycket praktik - och man får ofta jobb på sin praktikplats eller via den.

    Kika gärna på följande yh-utbildningar:
    yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/ip-grafisk-produktion-och-form
    yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/designteknik-surface-designer
    nybro-vuxenutbildning/design-och-konstglas
    campus-i12/visualisering-av-rum-inredning-och-produkter
    frans-schartaus-handelsinstitut/produktionsledare-for-spelfilm-och-tv-drama
    yrkeshogskolan-i-landskrona/eventkoordinator
    xenter-botkyrka/vfx-artist-xenter-tumba
    nackademin/digital-kommunikator-i-sociala-medier-nackademin-stockholm
    utbildning/teknikhogskolan/ljud-och-musikproducent
    frans-schartaus-handelsinstitut/teater-event-scentekniker-frans-stockholm
     

    Frågor och svar taggade med 'neurobiolog' (3 st.)

    • Linnea

      Hur utbildar jag mig till neurobiolog?

      Jag har försökt ta reda på exakt vilka kandidatprogram och masterprogram man ska gå för att utbilda sig till neurobiolog. Jag vet att kandidatprogrammet i biologi är en väg in, men just masterprogram med inriktning mot neurologi har jag endast hittat hos Stockholms universitet. Dock vet jag...

      Milla : : Utbildningsutbud förändras. Det är inte alls säkert samma masterprogram kommer erbjudas om tre år; nya masterprogram kan komma till stånd.  Kandidat i biologi är en bra grund men även läkarprogrammet kan leda till de jobben som du har intresse av.
    • Hy

      Hur mycket tjänar en neurobiolog?

      Hej, Jag undra hur mycket en neurobiolog tjänar och hur konkurrensen ser ut i framtiden?

      Saga: : Hej Hy; det tar många år att utbilda sig till en neurobiolog och hur konkurrensen om jobben kommer att se ut i framtiden är det ingen som vet; man kan bara gissa... prognoser kan slå fel... sedan... Läs hela svaret
    • Hy

      Skillnad mellan neurologi och neurobiolog?

      Hej, Jag har läst om neurologi och neurobiolog på framtid.se men jag förstår inte skillnaden mellan de. Och kan jag gå på biomedicin analytiker programmet för att bli antingen neurologi eller neurobiolog?

      Anna: : Hej Hy, Neurologer är specialistläkare, dvs i grunden läkare, som har specialiserat sig i studien, diagnos och behandling av skador och sjukdomar i nervsystemet. ang. NeurobiologDet finns... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga