Adam
    Hej, 2016 hoppade jag av gymnasiet i årskurs 3. Pågrund av stress och sjukdom. Det startade i årskurs 2 och fick därför många F där också. Har sedan dess jobbat utomlands men kommit hem nu och vill verkligen fixa gymnasiexamen nu och vill därför börja läsa upp ämnen i höst. Läste teknik och ämnen som programmering, webbutveckling och datorteknik men jag har inget intresse av det och undrar om det är möjligt att byta dom ämnena på komvux och läsa upp annat som motsvarar samma poäng? Kan jag också läsa upp ämnen från årskurs 2 på komvux innan jag läser upp dom jag behöver från årskurs 3? Mvh Adam.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Adam! 

    Vi rekommenderar att du bokar tid med SYV på komvux för planering av dina studier. Det går att ändra inriktning; du behöver inte läsa de kurser som ingår i teknikprogrammet utan kan läsa andra kurser. 

    På komvux kan man läsa mot yrkesexamen eller mot högskoleförberedande examen; utbud av komvuxkurser i olika kommuner varierar, men det borde i alla fall finnas möjlighet att ha vissa valmöjligheter vad gäller val av kurser.

    En annan möjlighet att uppnå ”gymnasiekompetens” är genom studier på en folkhögskola, på en Allmän kurs, där man läser mot omdöme om grundläggande behörighet (för högskolestudier).

    Frågor och svar taggade med 'case metoden' (2 st.)

    • Emilia

      Vilka skolor använder sig av case?

      Tycker att studietekniken ’case’ verkar interssant men jag undrar hur många skolor som använder sig av det. Men också vad det finns för, för-nackdelar.

      Julia: : Hej,Sjölins gymnasium Södermalm >> - använder sig av Case-metoden. På Anna Whitlocks gymnasium >>är case en av de metoder som lärare använder, men skolan har inte byggt hela... Läs hela svaret
    • Annika

      Case metoden vs vanligt gymnasium?

      Hej! Har läst lite angående case metoden som Sjölins gymnasium använder. Har ni någon erfarenhet av detta sätt att lära sig på? Bra, dåligt? Vilken typ av människa tror ni detta passar för?

      Liselotte: : Hej Annika! Vi som svarar på frågor här är Studie- och yrkesvägledare, inte lärare och har därför inte djup kunskap i olika pedagogiska metoder, som lärare använder sig... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga