Swedish
    Hej jag behöver plugga upp mina betyg för att få ett meritvärde som jag vill. Är osäker på hur många betyg som jag behöver höja. Har ett meritvärde på ca 17.33 inklusive meritpoängen. Läste ekonomi/juridik på gymnasiet. Mina betyg: Engelska 6
    D. Engelska 5 C. Engelska 7 E (merit). Affärsjuridik B. Filosofi 1 50 poäng D. Företagsekonomi 1 C. Historia 1b B. Kriminologi B. Idrott och hälsa 1 B. Idrott och hälsa 1 - specialisering C. Mattematik 1b E. Mattematik 2b E. Mattematik 3b E (merit). Modersmål kurdiska C. Naturkunskap 50 poäng C. Privatjuridik B. Psykologi 1 50 poäng A. Psykologi 2a 50 poäng A. Religionkunskap 1 B. Rätten och samhället A. Samhällskunskap 1b C. Samhällskunskap 2 A. Svenska 1 C. Svenska 2 C. Svenska 3 B. Moderna språk, steg 3 (Franska) E. Modersmål - aktiv tvåspråkighet D. Träningslära 1 E. Gymnasiearbete ekonomiprogrammet E.

    Vet att detta ser rörigt ut, men behöver verkligen hjälp med att veta vilka och hur många betyg som jag behöver plugga upp. Tack på förhand.

    MVH

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Börja söka möjlighet att anmäla dig till prövning i de kurser där du tror du kan höja betyget som mest. Det är ibland rätt svårt att hitta var man kan göra prövning ... sedan har du erfarenhet av att pröva och kan bättre uppskatta hur realistiskt ditt mål att höja meritvärde är så mycket som du önskar. Det är inte säkert det går. 

    Gör även högskoleprovet flera ggr.

    • : Okej men bör jag liksom försöka höja i de ämnen jag har E som exempelvis? Eller sikta på att höja de ämnen jag har C i?
    • Julia : Höjning i en likastor kurs från E till C är lika mycket värd som höjning från C till A eller höjning från D till B. Det är upp till dig att komma fram till i vilka kurser du vill försöka höja betygen. :) Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga